Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπορντό Μπερελί: Αυτοί ειναι οι Τούρκοι κομάντος - ΒΙΝΤΕΟ

23.02.2017 | 16:38
 Οι Μπορντό Μπερελί είναι ένα επίλεκτο σώμα ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας. Οι άντρες που επιλέγονται είναι αξιωματικοί που υπηρετούν εθελοντικά στο στρατό, ειδικά εκπαιδευμένοι έπειτα από προετοιμασία τεσσάρων ετών. Οι Μπορντό Μπερελί λαμβάνουν εντολές κατευθείαν και μόνο από το Γενικό Επιτελείο της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Η τουρκική κυβέρνηση υποψιάζεται ότι οι Μπορντό Μπερελί σχετίζονται άμεσα με το πραξικόπημα και για αυτό αναζητούνται ακόμα. Οι Μπορντό Μπερελί είναι άρτια εκπαιδευμένοι και έχουν σημαντική πολεμική εμπειρία καθώς συμμετέχουν ενάντια στις επιχειρήσεις του PKK. Για αυτό ακριβώς το λόγο η Τουρκική κυβέρνηση πιστεύει ότι κρύβονται πίσω από το πραξικόπημα.

 


 


Μια γρήγορη ματιά στην εκπαίδευση τους

Η εκπαίδευση τους διαρκεί 120-260 εβδομάδες . Πολλοί εγκαταλείπουν κατά τη διάρκεια της “μάχης” . Η κατάρτιση περιλαμβάνει γυμναστικές ασκήσεις , εμπόδιο , πολεμικές τέχνες , ορειβασία αλλά και εκπαίδευση για βιολογικό / χημικό / πυρηνικό πόλεμο, πτώση με αλεξίπτωτο , καταδύσεις και sniping (πυροβολώ εξ ενέδρας).

Επιπλέον, μέσα στην εκπαίδευση τους περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η έρευνα και διάσωση. Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι στην κατάρτιση τους συμπεριλαμβάνεται και η εκμάθηση ξένων γλωσσών. Οι υποψήφιοι ωθούνται από τους εκπαιδευτές τους στα όριά τους, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά καθώς το πρόγραμμα εκπαιδεύσης περιλαμβάνει όλες τις πτυχές συγχρονων τακτικών ψυχολογικού πολέμου.Επίσης, οι υποψήφιοι πρέπει να διανύσουν 100 χιλιόμετρα - περπάτημα με 40 κιλά φορτίο. Φυσικά αξίζει να τονίσουμε ότι αυτά είναι πολύ λίγα από όσα περιλαμβάνονται στην εκπαίδευση τους.

Παρκάτω τη άσκηση ΑΝΑΚΟΝDA 2016 του ΝΑΤΟ στην Πολωνία.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ