Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Θα "βυθίσουμε" την Ιαπωνία και θα κάνουμε τις ΗΠΑ "στάχτες και σκοτάδι"

14.09.2017 | 08:50
"Πόλεμο θέλει" να ξεκινήσει η Βόρεια Κορεά καθώς συνεχίζει τις απειλές και τις "βαρύδγουπες" δηλώσεις ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση των νέων κυρώσεων σε βάρος της απο το Συμβούλιο Ασφαλείας.  Το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA) απείλησε σήμερα με χρήση πυρηνικών όπλων για να “βυθίσει” την Ιαπωνία και να κάνει τις ΗΠΑ  “στάχτες και σκοτάδι,” για την υποστήριξή τους στη νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά της Πιονγιάνγκ.

Η απόφαση αυτή, προβλέπει την ενίσχυση των διεθνών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, μετά την 6η ισχυρότατη πυρηνική δομική που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η Επιτροπή για την Ασία και τον Ειρηνικό που διαχειρίζεται τις εξωτερικές σχέσεις της Βόρειας Κορέας, αλλά και την άσκηση προπαγάνδας, ζήτησε την διάλυση του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο και χαρακτήρισε ως “όργανο του διαβόλου” το οποίο απαρτίζεται από “διεφθαρμένες” χώρες που ακολουθούν τις διαταγές των ΗΠΑ. 

Σημειώνεται ότι χθες 13 Σεπτεμβρίου 2017, «Η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας θα διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να αυξήσει τη δύναμή της προκειμένου να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία της χώρας και το δικαίωμά της να υπάρχει». 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η  Νότια Κορέα επίσης χθες ότι εντόπισε ίχνη ραδιενεργού αερίου ξένον από την τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, χωρίς ωστόσο, να μπορεί να επιβεβαιώσει αν επρόκειτο για δοκιμή βόμβας υδρογόνου, όπως ισχυρίστηκε η Πιονγιάνγκ.

Η νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όπως έχει ήδη γωνστοποιηθεί προβλέπει την επιβολή νέων κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα, με σημαντικότερους τους περιορισμούς στον εφοδιασμό της σε πετρέλαιο και αέριο. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται όμως η Βόρεια Κορέα, δεν δέχεται σε καμία περίπτωση τις κυρώσεις αυτές. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ