Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε μεσαίας ακτίνας δράσης βαλλιστικό πύραυλο - Tι είπε ο Τραμπ

04.07.2017 | 08:42
Πρώτη δημοσίευση: 2017-07-04 08:26:50
Tελευταία ενημέρωση: 2017-07-04 08:42:50

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε από το έδαφος έναν μέσης ακτίνας βαλλιστικό πύραυλο, η τροχιά του οποίου καταγράφηκε για 37 λεπτά, πριν καταπέσει στην Θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την Διοίκηση Ειρηνικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

“Η Αμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας για την Βόρεια Αμερική (NORAD) εκτίμησε ότι η πυραυλική εκτόξευση που έγινε από τη Νότια Κορέα, δεν ήταν απειλή για την Βόρεια Αμερική,” τονίστηκε σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της (NORAD), ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την βορειοκορεατική αεροπορική βάση Πανγκγιόν ( Panghyon Airfield).

Aκόμα, ο  μεσαίας ακτίνας δράσης βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε σήμερα η Βόρεια Κορέα, “ξεπέρασε ουσιαστικά” το ύψος των 2.500 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας.

Ο πύραυλος κάλυψε απόσταση πτήσης 930 χιλιομέτρων πριν από την πτώση του στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, αλλά και την ιαπωνική κυβέρνηση.

Η νέα δοκιμαστική εκτόξευση προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία της Ιαπωνίας, ενώ χαρακτηρίστηκε από το Τόκιο, ως μια ξεκάθαρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την εκτόξευση είπε σε μήνυμά του στο Twitter ότι είναι «δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θα το ανέχονται αυτό για πολύ ακόμα», λίγες ώρες αφού η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου.

«Ίσως η Κίνα να ασκήσει την πειθώ της στη Βόρεια Κορέα και να τερματίσει αυτή την ανοησία μια για πάντα», πρόσθεσε ο Τραμπ σε δεύτερο tweet του.
Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει ακόμη επίσημα την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου.

Η Διοίκηση Ειρηνικού (USPACOM) των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων πάντως επιβεβαίωσε την εκτόξευση του πυραύλου, σημειώνοντας πως παρακολούθησε την τροχιά του για 37 λεπτά ώσπου έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ