Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Βόρεια Κορέα: “Η υφήλιος θα γίνει μάρτυρας του τρόπου με τον οποίο υποτάσσουμε τους Αμερικανούς γκάνγκστερ”

11.09.2017 | 07:55
Νέες απειλές προς τις ΗΠΑ εξαπέλυσε η Βόρεια Κορέα. Με τις απειλές αυτές η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ θα ζήσει μεγάλες "οδύνες¨", ίσως τις μεγαλύτερες στην ιστορία τους, και ήρθαν μετά την ανακοίνωση τους ότι πρόκειται να επιβληθούν ακόμα μεγαλύτερες ποινές από τον ΟΗΕ στην Βόρεια Κορέα. 

Συγκεκριμένα, η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα την Ουάσιγκτον ότι θα της προκαλέσει «τη μεγαλύτερη από τις οδύνες και τους πόνους» που έχει ποτέ βιώσει, εάν επιμείνει να κρατά ο ΟΗΕ σκλήρή στάση, επιβάλλοντας αυστηρότερες κυρώσεις σε βάρος της, μετά την έκτη κατά σειρά πυρηνική δοκιμή της.

Σε ένα δελτίο τύπου που αναπαρήγαγε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA, το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί ότι εάν η Ουάσιγκτον «καταθέσει αυτό το παράνομο "ψήφισμα" που θα προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις, η Βόρεια Κορέα θα πράξει τα δέοντα προκειμένου να καταστεί απόλυτα βέβαιο ότι οι ΗΠΑ θα πληρώσουν το τίμημα».

«Τα μέτρα που θα ληφθούν θα προκαλέσουν στις ΗΠΑ τη μεγαλύτερη από τις οδύνες και τους πόνους (που έχουν βιώσει) σε ολόκληρη την ιστορία τους» τονίζει το ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας.

«Η υφήλιος θα γίνει μάρτυρας του τρόπου με τον οποίο η Βόρεια Κορέα υποτάσσει τους Αμερικανούς γκάνγκστερ μέσω μιας σειράς ενεργειών που θα είναι οι σκληρότερες που έχουν ποτέ φανταστεί» σημειώνεται.

Η Ουάσιγκτον έχει ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αποφανθεί αύριο Δευτέρα σχετικά με την επιβολή νέων αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας, που κατηγορείται ότι απειλεί την ειρήνη με τις πυρηνικές δοκιμές της.

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ψηφίζει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας

Την ίδια στιγμή που Η Βόρεια Κορεά απειλεί την “γκανγκστερική” κυβέρνηση των ΗΠΑ όπως αποκαλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να ψηφίσει σήμερα το απόγευμα (ώρα Νέας Υόρκης) επί του σχεδίου απόφασης που κατάρτισαν οι ΗΠΑ, για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας.

Η εξέλιξη αυτή, καταγράφεται μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν η Κίνα και η Ρωσία, που έχουν δικαίωμα άσκησης βέτο, θα υποστηρίξουν το σχέδιο αυτό, απόφασης, καθώς απαιτούνται εννέα ψήφοι χωρίς την άσκηση βέτο, από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Γαλλία την Ρωσία ή την Κίνα, προκειμένου το ψήφισμα να εγκριθεί.

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν το αναφερόμενο σχέδιο απόφασης στο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την Τετάρτη

Κίνα: Δεν εντοπίστηκε ραδιενέργεια στα βορειανατολικά της σύνορα

Παράλληλα, το Πεκίνο από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις από την πυρηνική δοκιμή μεγάλης ισχύος που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα την προηγούμενη εβδομάδα. Έτσι, τερματίστηκε η έκτακτη διεξαγωγή της έρευνας για τον εντοπισμό ιχνών έκλυσης ραδιενέργειας στα βορειανατολικά σύνορα, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Τέλος, δεν παρατηρήθηκαν ασυνήθιστες μετρήσεις μετά από οκτώ ημέρες ερευνών, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο.

Με  πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ