Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βόρεια Κορέα: Νέες εγκαταστάσεις βαλλιστικών πυραύλων παρά τις αμερικανικές κυρώσεις

12.11.2018 | 18:15
Η Βόρεια Κορέα αναπτύσσει 16 νέες βάσεις βαλλιστικών πυραύλων, παρά τις συνομιλίες για αποπυρηνικοποίηση με τις ΗΠΑ, ανέφεραν σήμερα οι New York Times .

Οι Times κυκλοφόρησαν δορυφορικές εικόνες που έδειξαν βελτιώσεις σε αρκετές εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται βαλλιστικοί πύραυλοι. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι Βορειοκορεάτες εξακολουθούν να προχωρούν στην ανάπτυξη πυρηνικών υλικών και όπλων σε αυτές τις βάσεις, κρυμμένες στα βουνά, ανέφερε ο The Times.

Η αποκάλυψη φαίνεται να υπονομεύει τους ισχυρισμούς της Βόρειας Κορέας ότι εργάζεται για την αποπυρηνικοποίηση και την αποσυναρμολόγηση τέτοιων όπλων.

"Ο Πρόεδρος Τραμπ κατέστησε σαφές ότι εάν ο Πρόεδρος Κιμ ακολουθήσει τις δεσμεύσεις του, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους αποπυρηνικοποίησης και της κατάργησης των προγραμμάτων βαλλιστικών πυραύλων, ένα μέλλον πολύ πιο φωτεινό βρίσκεται μπροστά στη Βόρεια Κορέα και τους ανθρώπους της", ανέφερε αξιωματούχος του Λευκοί Οίκου στους New York Times.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Πομπέο την Πέμπτη ακύρωσε ένα προγραμματισμένο ταξίδι στη Βόρεια Κορέα για να εργαστεί στις διαπραγματεύσεις, αν και ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται ότι ήταν θέμα προγραμματισμού .

Ο Πρόεδρος Τραμπ παρέμεινε αισιόδοξος για την πρόοδο της Βόρειας Κορέας, λέγοντας στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ δεν "βιάζονται", ενώ τόνισε ότι οι κυρώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ, μέχρι η Βόρεια Κορέα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Πηγή: The Washington Times 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ