Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Bορειοκορεάτης στρατιώτης προσπαθεί να αυτομολήσει και δέχεται βροχή από σφαίρες - ΒΙΝΤΕΟ

22.11.2017 | 09:23
 
Δραματικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει τη στιγμή που βορειοκορεάτης στρατιώτης προσπαθεί να αυτομολήσει και δέχεται βροχή από σφάιρες. Αξίζει να σημειώσoυμε ότι  Βόρεια Κορέα παραβίασε τους όρους της συμφωνίας ανακωχής στα σύνορα με την Νότια Κορέα  κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του στρατιώτης αυτού στις 13 Νοεμβρίου 2017 , σύμφωνα με όσα ανέφερε αξιωματικός της Στρατιωτικής Διοίκησης του ΟΗΕ (UNC) στη Σεούλ. 


Συγκεκριμένα ο αξιωματικός της Στρατιωτικής Διοίκησης του ΟΗΕ (UNC) στη Σεούλ είπε ότι, η Βόρεια Κορέα παραβίασε τους όρους της συμφωνίας ανακωχής όταν ένας στρατιώτης της πέρασε τη Στρατιωτική Γραμμή Οροθεσίας, τα σύνορα με τη Νότια Κορέα.


Το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το  έδωσε στη δημοσιότητα το  η στρατιωτική Διοίκηση του ΟΗΕ (UNC,). Στο βίντεο φαίνεται η  στιγμή που ένας βορειοκορεάτης στρατιώτης περνάει τα σύνορα για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ συνάδελφοί του πυροβολούν εναντίον του στρατιώτη που έτρεχε προς τη νοτιοκορεάτικη πλευρά των συνόρων στην προσπάθειά του να αυτομολήσει.

Η UNC ενημέρωσε τη Βόρεια Κορέα για την παραβίαση αυτή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός σήμερα, ανέφερε ο αξιωματικός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σεούλ.

Στο μεταξύ, το νοσοκομείο όπου έχει εισαχθεί ο στρατιώτης που αυτομόλησε -ο οποίος είχε τραυματιστεί από πολλές σφαίρες στην απόδρασή του- ( για 40 είχαν κάνει λόγο τα ΜΜΕ αρχικά), ανακοίνωσε πως ο άνδρας έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και αναπνέει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη, έπειτα από δύο επεμβάσεις για να αφαιρεθούν σφαίρες από το σώμα του.

Ο βορεικορεάτης στρατιώτης, που απαιτείται να παραμείνει στην εντατική, συνεργάζεται με τους θεράποντες ιατρούς αλλά διστάζει να μιλήσει και μοιάζει σαν να πάσχει από κατάθλιψη,  σύμφωνα με όσα δήλωσε με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου του προσφέρονται φροντίδες.

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Βίντεο: H  στιγμή της απόδρασης του στρατιώτη


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ