Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βουλγαρία: Στέλνει στρατό στα σύνορα με Τουρκία

01.03.2016 | 07:22
Το Βουλγαρικό κοινοβούλιο, τροποποίησε το νόμο περί των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να στείλει στρατεύματα στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μιλιέτ, ο νέος νόμος δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Τουρκία.

Επιπλέον, για την παρεμπόδιση παράνομης διέλευσης των 269 χιλιομέτρων χερσαίων συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Βουλγαρίας, θα αναπτυχθούν και δυνάμεις συνοριακής Αστυνομίας, στις οποίες θα δοθούν προς υποστήριξη, προσωπικό και εξοπλισμός από το στρατό.

Η Βουλγαρική κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι για την παρεμπόδιση των παράνομων διελεύσεων, θα αποστείλει στα σύνορα 1000 στρατιώτες.

Ο Βουλευτής και τέως υπουργός Άμυνας του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (BSP) Ανγκέλ Ναϊντένοβ, σε ομιλία του κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου, είπε: «Για να είναι εδραιωμένη η ηρεμία του Υπουργείου Εσωτερικών, στα κοινά μας σύνορα με την Τουρκία, προϋπόθεση είναι να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα»

Ο Ανγκέλ Ναϊντένοβ είπε ότι «η διαφύλαξη των συνόρων αποτελεί ένα στρατηγικό καθήκον», και η ανάληψη αυτού του καθήκοντος από το στρατό, είναι ένα απολύτως φυσικό.

Στις μελέτες του Υπουργείου Εσωτερικών, στο υπάρχων συρματόπλεγμα μήκους 33 χιλιομέτρων, προβλέπεται να προστεθεί συρμάτινος φράκτης μήκους 130 χιλιομέτρων.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ