Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βουλγαρία: Συγκέντρωση υπέρ του υπουργού Άμυνας, ΕΕ και ΝΑΤΟ

27.04.2015 | 13:43
Περίπου εκατό άτομα συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο της Προεδρίας, στη Σόφια, προκειμένου να διαδηλώσουν υπέρ του υπουργού Άμυνας της Βουλγαρίας Νικολάι Νέντσεφ, αλλά και υπέρ της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και το ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλγαρία αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ εδώ και μία δεκαετία, ενώ στην "ευρωπαϊκή οικογένεια" εντάχθηκε το 2007.

Ωστόσο, ένα μέρος της βουλγαρικής κοινωνίας ανησυχεί για τη "ρωσική επιθετικότητα" στην ανατολική Ευρώπη, όπως τη χαρακτηρίζουν ορισμένα πολιτικά κόμματα, με τους φόβους τους να εντείνονται από τα όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite. Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούν πανό με συνθήματα, όπως: "Πλήρης και άνευ όρων απο-κομμουνιστικοποίηση και κάθαρση!", "Να σταματήσει η ρωσική επιθετικότητα", "Μπράβο, υπουργέ Νέντσεφ" κ.ά.

Η σοσιαλιστική αντιπολίτευση στη Βουλγαρία έχει αρκετές φορές υποστηρίξει ότι ο υπουργός Άμυνας της χώρας ακολουθεί επιθετική πολιτική απέναντι στη Ρωσία, ενώ ο ηγέτης του κεντροαριστερού κόμματος ABV (Εναλλακτική για τη Βουλγαρική Αναγέννηση) και πρώην πρόεδρος της χώρας (2002-2012) Γκεόργκι Παρβάνοφ έχει χαρακτηρίσει "επιζήμιες για τη Βουλγαρία" τις ενέργειες του κ. Νέντσεφ.
Αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης προειδοποιούν, επίσης, ότι η Βουλγαρία χρησιμοποιείται από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία ως μελλοντική βάση για τυχόν στρατιωτική δράση κατά της Ρωσίας, μελλοντικά, επικαλούμενα τα συντονιστικό κέντρο της Συμμαχίας που αναμένεται να ανεγερθεί επί βουλγαρικού εδάφους, τα επόμενα χρόνια.

Ο πρόεδρος της χώρας Ρόσεν Πλέβνελιεφ έχει συγκαλέσει συνεδρίαση του Συμβουλευτικού Συμβουλίου για την Εθνική Ασφάλεια, στην οποία θα λάβει μέρος και ο υπουργός Άμυνας της χώρας. Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας και της κατάστασης των Ενόπλων Δυνάμεων της βαλκανικής χώρας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ