Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βούλγαροι όμηροι ενόπλων στο Σουδάν

28.01.2015 | 12:58
Έξι Βούλγαροι  απήχθησαν από αντάρτες στο Σουδάν, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν έκανε αναγκαστική προσγείωση κοντά στο Καντούγκλι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Το ελικόπτερο, βουλγαρικής εταιρείας αερομεταφορών, συμμετέχει σε αποστολή του Παγκόσμιου Προγράμματος Επισιτισμού του ΟΗΕ (WFP). Τρία μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου και τρεις υπάλληλοι της βουλγαρικής εταιρείας αερομεταφορών κρατούνται όμηροι από την οργάνωση Λαϊκό Απελευθερωτικό Κίνημα του Σουδάν (SPLM-N), που μάχεται εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ελικόπτερο εκτελούσε πτήση από την πόλη Ρούμπεκ στο νότιο Σουδάν στο Χαρτούμ. Μετά το συμβάν, η κυβέρνηση του Σουδάν απέστειλε στρατιωτικό αεροπλάνο να ερευνήσει την περιοχή. Σύμφωνα με το διευθυντή της βουλγαρικής εταιρείας αερομεταφορών, οι έξι Βούλγαροι υπήκοοι είναι υγιείς.

Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Προγράμματος Επισιτισμού του ΟΗΕ (WFP) επικοινώνησαν με την οργάνωση SPLM-N, αναφέρεται στην ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας είναι σε επαφή με το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, τη βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, Βάλερι Άμος και την ηγεσία του WFP και άλλες υπηρεσίες του ΟΗΕ που συνεργάζονται με τη βουλγαρική κυβέρνηση και κάνουν ότι μπορούν για την απελευθέρωση των Βούλγαρων ομήρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ