Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΥΕΘΑ

Βουλή - Καμμένος: Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ

20.04.2016 | 16:57
 «Η Ελλάδα θεωρείται ως ο ασφαλέστερος προορισμός στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος, χαρακτηρίζοντας ακατάλληλο το χρόνο που γίνεται η σημερινή συζήτηση στη Βουλή, λίγο πριν την τουριστική περίοδο.

«Η Ελλάδα λόγω των μεγάλων προσπαθειών των ελληνικών αρχών ασφαλείας θεωρείται από τις πιο ασφαλής χώρες. Αναμένεται ότι αυτοί που θα έρθουν ως τουρίστες θα το κάνουν γιατί αισθάνονται ασφάλεια. Το μόνο που καταφέρνουμε λοιπόν σήμερα είναι να δώσουμε σε εκείνους που θέλουν να επιτεθούν εναντίον της χώρας μας, εργαλεία να παρερμηνεύσουν τη συζήτηση», τόνισε ο κ. Καμένος.

Ο κ. Καμένος, υποστήριξε ότι δεν είναι αλήθεια ότι είμαστε μια χώρα πλημμυρισμένη από μετανάστες και πρόσφυγες, όπως υποστηρίζουν ΜΜΕ δείχνοντας εικόνες από την Ειδομένη και το λιμάνι του Πειραιά, επικαλούμενος ταυτόχρονα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

«Η αλήθεια είναι ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι γύρω στους 50.000. Το 2001 με απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ οι αλλοδαποί ήταν 797.093, δηλαδή το 6,97% του πληθυσμού, ενώ με τους μη καταγεγραμμένους ξεπερνούσαν τις 800.000. Το 2011 ήταν 911.929 οι αλλοδαποί, το 2014 είχαμε 1.208.000 και το 2015 δεν υπάρχει καταγραφή πέραν των 52.183», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμένος, ενώ απαντώντας στις διαμαρτυρίες βουλευτών της ΝΔ, αντέτεινε ότι ξέχασαν τις εικόνες που υπήρχαν στον Άγιο Παντελεήμονα όταν ήταν κυβέρνηση.

«Η αλήθεια είναι διαφορετική. Τότε δεν υπήρχε καταγραφή αυτών που έμπαιναν στη χώρα μας. Τώρα δεν υπάρχει κανένας αλλοδαπός που να μην είναι καταγεγραμμένος, γιατί ξέρουν ότι δεν έχουν καμία ελπίδα να προωθηθούν σε άλλες χώρες», τόνισε ο κ. Καμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, επιτέθηκε και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα όσα ανέφερε περί των άκρων και του περιθωρίου, και αντέτεινε ότι έχει υιοθετήσει την ατζέντα του Μάκη Βορίδη.

«Αυτά τα έλεγε ο κ. Βορίδης ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, όταν ο Κώστας Καραμανλής είχε πει ότι δεν συνεργάζεται με τα άκρα. Είναι θλιβερό ότι πέραν του ότι διατηρείτε στους κόλπους της ΝΔ τον κ. Βορίδη, δέχεστε τη λογική που βάζει τα άκρα να κάνουν κουμάντο στον πολιτικό στίβο της χώρας. Τα λοστάρια και οι μολότοφ έχουν ακριβώς την ίδια σημασία με τα τσεκούρια που κράταγε ο κ. Βορίδης. Εγώ είμαι κατά και των λοσταριών και των μολότοφ. Όταν όμως μιλάμε με λογική τσεκουριών θα εμφανιστούν και οι μολότοφ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Καμένος δήλωσε, ακόμα, ότι μόνο με απόφαση της Βουλής θα μπορούσαν οι ένοπλες δυνάμεις να έχουν περαιτέρω εμπλοκή στο προσφυγικό και μεταναστευτικό.

Παράλληλα, επέκρινε στελέχη της ΝΔ που καταφέρονται εναντίον της συμφωνίας με το ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι μπορεί να μην εφαρμόστηκε κατά 100%, ωστόσο -όπως υπογράμμισε- βοήθησε στο να μειωθεί σημαντικά και να πέσει κάτω από το 10% η ροή εισόδου των μεταναστών και προσφύγων στη χώρα.

Επίσης, απέρριψε ισχυρισμούς που συνδέουν το προσφυγικό με την τρομοκρατία στη χώρα, όταν -όπως είπε- η Ελλάδα είναι ο ασφαλέστερος προορισμός της Μεσογείου, ενώ τόνισε ότι όσοι τρομοκράτες έχουν συλληφθεί, είναι πολίτες πρώτης και δεύτερης γενιάς με ταυτότητες άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
«Να βελτιώσουμε; ναι, την ασφάλεια. Όχι όμως να παρουσιάζουμε τη χώρα μας ως Καμπούλ», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Ταυτόχρονα εμφανίστηκε θετικός στη πρόταση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Καλώς ήρθατε στις απόψεις μας, και ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Όμως δεν γίνεται αυτό δημιουργώντας κατάσταση ανασφάλειας στη χώρα. Είναι κομβικό σημείο να ξεκαθαρίσει η ΝΔ αν θεωρεί ότι δεν είναι ασφαλής χώρα η Ελλάδα. Σας καλούμε να πάρετε εθνική θέση».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ