Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Μπουρλότο" στις κυπριακές τράπεζες η απόφαση του Eurogroup! Πανικός καταθετών

16.03.2013 | 11:50
Η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο “τίναξε” στον αέρα τις τράπεζες.

Καταθέτες κατέκλυσαν τις τράπεζες για να σηκώσουν τα χρήματά τους.
Τα Ιδρύματα θα παραμείνουν σήμερα κλειστά δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας.
 Μπλόκαραν και το ηλεκτρονικό σύστημα εξυπηρέτησης πελατών 
Εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ.
6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ.
Θα ισχύει για τα ποσά που ανήκουν τόσο σε Κυπρίους όσο και σε ξένους καταθέτες.Η συμφωνία προβλέπει κλιμακωτή εφάπαξ εισφορά επί των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες και, συγκεκριμένα, εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ. Θα ισχύει δε για τα ποσά που ανήκουν τόσο σε Κυπρίους όσο και σε ξένους καταθέτες. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποφέρει 5,8 δισ. ευρώ.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.


Ο Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, δήλωσε το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ότι «για να αποφευχθούν τα χειρότερα τα συνεργατικά θα παραμείνουν σήμερα κλειστά».

Οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν από τις Βρυξέλλες για τους όρους της συμφωνίας για το μνημόνιο και ιδιαίτερα αυτοί που αναφέρονται στην φορολόγηση των καταθέσεων προκάλεσαν σοβαρή αναστάτωση στους πολίτες- καταθέτες, οι οποίοι από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν τα καταστήματα των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων της Λάρνακας, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

 Με το άνοιγμα των καταστημάτων διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να αποσύρουν όλα τους τα λεφτά, αφού το ηλεκτρονικό σύστημα των συνεργατικών ιδρυμάτων δεν λειτουργούσε...

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.com.cy 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ