Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βούτσης: "Καλοδεχούμενη" η πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση

04.02.2019 | 17:09
Πριν Βερναρδάκης λαλήσει ήρθε μια δήλωση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση ο οποίος μετά την συνεδρίαση της επιτροπής Κανονισμού της Βουλής απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφων ότι αν είχαν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ οι έξι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δεν θα είχαμε τώρα προβλήματα, είπε: «Κοντός ψαλμός αλληλούια».

Οι έξι βουλευτές και υπουργοί που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι οι: Κώστας Ζουράρις, Έλενα Κουντουρά, Σπύρος Δανέλλης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα και Βασίλης Κόκκαλης.

Νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης δεν είχε αποκλείσει την προσχώρηση των 6 βουλευτών από άλλα κόμματα που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε σε πίεση» είπε ο κ. Βερναρδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7. Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία των 151 θα φανεί στη Βουλή και είπε ότι θα μελετηθεί και το σενάριο προσχώρησης αν χρειαστεί των 6 που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στο ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε επίσης ότι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφραστεί η διεύρυνση που επιδιώκει το κόμμα.

Για τον κανονισμό της Βουλής και την επιστολή Τσίπρα είπε:

«Κάναμε αυτό που θεωρήσαμε δημοκρατικό καθήκον» και εξήγησε ότι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση ήταν να θέσει στα κόμματα το ζήτημα με τα προνόμια χρηματοδότησης, τηλεοπτικού χρόνου, χρόνου στη Βουλή κλπ. που έχουν τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί. «Αφού δεν θέλουν αυτοί μία, δεν θέλει ο Τσίπρας δέκα» είπε.

Πηγή: Newsit.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ