Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μποζντάγ: Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής

08.04.2018 | 12:11
 Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Όπως μεταδίδει το skai.gr, πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση Τούρκου αξιωματούχου ότι οι δύο ένστολοι δεν θα προσφερθούν ως αντάλλαγμα για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter χθες, ο κ. Μποζντάγ προειδοποίησε την Αθήνα ότι θα ήταν λάθος να εκλάβει την στάση της Άγκυρας ως αδυναμία. Υποστήριξε μάλιστα πως η Τουρκία έχει προβεί σε βήματα για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων και δεν επιδιώκει να βλάψει οποιονδήποτε.«Δυστυχώς ορισμένοι ανίκανοι πολιτικοί στην Ελλάδα» προσπαθούν να προκαλέσουν προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προσέθεσε.

Οι δύο Έλληνες κρατούνται επί 38 ημέρες πλέον χωρίς κατηγορητήριο και χωρίς να έχει οριστεί η ημερομηνία της δίκης τους. Η τουρκική Δικαιοσύνη έχει ήδη απορρίψει δύο αιτήματα για την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών, αλλά και δύο εφέσεις που έχουν καταθέσει οι Έλληνες συνήγοροί τους.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ