Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Βουλευτές "πριονίζουν" την καρέκλα της Τερέζα Μέι

12.09.2018 | 10:48
 Περίπου 50 βουλευτές των Τόρις, δηλαδή του κόμματος της Τερέζα Μέι, συναντήθηκαν και συζήτησαν πως θα οδηγήσουν την πρωθυπουργό της Βρετανίας στην παραίτηση. Ανάμεσά τους και ο "πολύς" Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με πηγές από τα βρετανικά ΜΜΕ, οι σκληροί ευρωσκεπτικιστές συζήτησαν εναλλακτικά σχέδια για την υλοποίηση του Brexit πολύ διαφορετικά από αυτά της Τερέζα Μέι. Οι βουλευτές, ορισμένοι από τους οποίους ανήκουν στο ευρωσκεπτικιστικό European Research Group (ERG), συναντήθηκαν το βράδυ της Τρίτης και συζήτησαν το μέλλον της Τερέζα Μέι ως ηγέτη, αποκάλυψε το BBC επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή.

Η ίδια η Τερέζα Μέι, υποστηρίζει ότι θέλει να πετύχει μια εμπορική συμφωνία με την ΕΕ όταν το 2019 το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλει μεταξύ άλλων να μην υπάρχουν τελωνειακοί έλεγχοι στην διακίνηση αγαθών τόσο ανάμεσα στην ΕΕ και την Βρετανία, όσο και ανάμεσα στην ΕΕ και στην Ιρλανδία.

Οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Brexit αντιτίθενται στο σχέδιο αυτό. Ένας από αυτούς σύμφωνα με το BBC είπε: «Όλοι λένε ότι πρέπει να φύγει. Είναι καταστροφική. Αυτό, δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Κάποιοι από αυτούς ισχυρίζονται ότι έχουν στείλει ήδη επιστολές μομφής κατά της Μέι. Σύμφωνα με τον κανονισμό του Συντηρητικού Κόμματος, εκλογή για την ηγεσία μπορεί να προκληθεί εάν το 15% των βουλευτών των Τόρις, που σήμερα είναι 48, ζητήσουν διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης.

Το ERG έχει απορρίψει τα σχέδια της Μέι σύμφωνα με τα οποία η Βρετανία θα παραμείνει ζώνη ελεύθερων συναλλαγών με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα προϊόντα μετά την έξοδό της από την ΕΕ τον προσεχή Μάρτιο, αλλά αντιμετωπίζει επικρίσεις για το ότι δεν κατόρθωσε να διατυπώσει μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ