Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Κλείδωσε το νέο όχημα μάχης των Πεζοναυτών - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

21.06.2018 | 10:40
 Ο βρετανικός αμυντικός κολοσσός BAE Systems κέρδισε συμβόλαιο ύψους έως $ 1,2 δισ. (£ 910 εκατ.) για την κατασκευή αμφίβιων αρμάτων μάχης για τους Πεζοναύτες της Βρετανίας.

Η BAE νίκησε την αντίπαλη αμυντική εταιρία Science Applications International Corp (SAIC) στην προσπάθεια της να καταστεί κύριος ανάδοχος του συμβολαίου.

Το πρώτο συμβόλαιο ύψους 198 εκατομμυρίων δολαρίων για την παράδοση 30 αμφίβιων οχημάτων μάχης (ACVs) μέχρι το επόμενο έτος έχει υπογραφεί, ενώ άλλα 208 ACV θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τη συμφωνία η οποία θα αγγίξει τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα νέα άρματα μάχης, τα οποία θα κατασκευαστούν για τη μεταφορά πεζοναυτών από το πλοίο στην ακτή κάτω από εχθρικές συνθήκες, θα αντικαταστήσουν ένα παλαιότερο στόλο οχημάτων που λειτουργούν από το 1972.Σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία Iveco Defense Vehicles, η BAE προγραμματίζει να ξεκινήσει την παραγωγή αργότερα μέσα στο έτος.

Ο ανταγωνισμός για την κατασκευή της επόμενης γενιάς ACV άνοιξε το 2011 και η SAIC δήλωσε σήμερα ότι ήταν "απογοητευμένη" που το όχημά της δεν είχε επιλεγεί.

Ο Dean Medland, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας Combat Vehicles Amphibious και International στη BAE Systems, δήλωσε: "Είμαστε σε καλή θέση και είμαστε έτοιμοι να οικοδομήσουμε το μέλλον των αμφίβιων οχημάτων μάχης για το Ναυτικό Σώμα, έχοντας ήδη παράγει 16 πρωτότυπα."

Ο Medland πρόσθεσε: "Με αυτό το συμβόλαιο, είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με το Σώμα Πεζοναυτών παρέχοντας το βέλτιστο όχημα που θα υποστηρίξει την αποστολή του μέσω της κινητικότητας, της ανθεκτικότητας και της ισχύος πυρός του".

Δείτε το αμφίβιο όχημα μάχης της BAE Systems:Πηγή City AM

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ