Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Κυβερνοπόλεμος: Η Βρετανία έτοιμη να απαντήσει με αεροπορικές επιδρομές

28.06.2017 | 16:40
Η Βρετανία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει βομβαρδισμούς και να στείλει ακόμα και στρατεύματα ενάντια σε χάκερς οι οποίοι έχουν στόχο τη χώρα, είπε ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μάικ Φάλον.

Μιλώντας στο συνέδριο του think tank Chatham House με θέμα το κυβερνοχώρο "Cyber 2017 Chatham House’’, ο Φάλλον είπε ότι η Βρετανία θα απαντήσει σε οποιοδήποτε επίθεση που μπορεί να πλήξει τα συστήματα της είτε πρόκειται για εναέρια, είτε χερσαία είτε επίθεση τον κυβερνοχώρο.  Μεταξύ άλλων είπε ότι η δύναμη αποτροπής της χώρας πρέπει να ενισχυθεί,‘’Χρησιμοποιούμε τον αυξανόμενο προϋπολογισμό μας για επενδύσουμε 178 δισεκατομμύρια λίρε [228 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια] σε δυνατότητες ευρέου φάσματος’’ τόνισε ο Φάλον.

Ο Φάλον είπε ακόμα ότι γίνονται επενδύσεις σε τεθωρακισμένα οχήματα τύπου Ajax, πέμπτης γενιάς F35 αλλά και σε τελευταίας γενιάς UAVs κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους επίδοξους χακερς τονίζοντας ότι μια επίθεση στον κυβερνοχώρο θα μπορούσε πυροδοτήσει μια απάντηση με συμβατικά μέσα.

Οι κυβερνοεπιθέσεις από τη Βρετανία έχουν αρχίσει να έχουν μεγάλη επίδραση στο Ισλαμικό Κράτος που χάνει έδαφος, προσέθεσε ο Φάλον σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun. Τώρα υπάρχουν οι δυνατότητες να αντιμετωπίσουμε τους εγκληματίες του διαδικτύου και να τους συλλάβουμε" είπε επίσης.

Όσο σχετικά με το ποιος κρύβεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Κοινοβούλιο ο Φάλον είπε ότι δεν έχουν ακόμα στοιχεία.
Ο Φάλον επίσης έστειλε το δικό του μήνυμα προς τη Ρωσία τονίζοντας ότι "Εργάζονται διαρκώς με στόχο να υπονομεύσουν τη δημοκρατία μας’’

Επίσης ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας είπε ότι η κυβερνοεπίθεση αντιβαίνει στο άρθρο 5 του ΝΑΤΟ που καλύπτει την αμοιβαία υπεράσπιση μεταξύ των κρατών μελών, το οποίο αναφέρει ότι μια επίθεση εναντίον ενός κράτους μέλους συνιστά μια επίθεση εναντίον όλων.

Τέλος, ο Φάλον, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας ετοιμάζει ένα νέο Σώμα υπεύθυνο για την κυβερνοασφάλεια που θα αποτελείται από ειδικούς εθελοντές και άτομα τα οποία είναι ηγέτες στο χώρο αυτό και θα είναι σε θέση να δίνουν κατάλληλες συμβουλές σε ότι αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Με πληροφορίες από το RT
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ