Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Βρετανία : Πως γλύτωσαν το θάνατο οι σκύλοι ήρωες - πολέμου Νταζ και Κέβιν - ΦΩΤΟ

05.12.2017 | 14:04
Δύο σκύλοι ήρωες πολέμου που έσωσαν αμέτρητες ζωές στο Αφγανιστάν χάρη στην ειδική τους αποστολή να ανιχνεύουν θανατηφόρα εκρηκτικά μέσω της όσφρησης τους γλύτωσαν αμέτηρτες φορές το θάνατο στο πόλεμο. Από ότι φαίνεται τελικά  γλύτωσαν και την  “κρεμάλα”  που αρχικά τους ετοίμαζε ο στρατός της Βρετανίας...Η απόφαση της ευθανασίας τους η οποία είχε αποφασιστεί καθώς για λόγους ασφαλείας δεν μπορούσαν να δοθούν για υιοθεσία, αναιρέθηκε χάρη στην απόφαση του ίδιου του Υπουργού Άμυνας της Βρετανίας.
Ο Gavin Williamson εμπόδισε την τελευταία στιγμή την ευθανασία των βελγικών ποιμενικών. Ο επίσης την κρεμάλα γλύτωσε και ο  εξαίρετος αξιωματικός σκύλος της αστυνομίας ονόματι Ντράιβερ επίσης σώθηκε χάρη στην παρέμβαση του υπουργού.Οι τετράποδοι ήρωες πολέμου Κέβιν και Νταζ πρόκειται να έχουν ένα λαμπρό μέλλον σύμφωνα με τον Williamson. “ Όταν ακούς τις ηρωικές τους πράξεις στο πεδίο της μάχης, δεν μπορείς να μην θαυμάσεις αυτά τα σκυλιά και τους εκπαιδευτές τους”, είπε ο Υπουργός Άμυνας στο The Sun.


“ Έδωσα σαφές οδηγίες στο Υπουργείο ούτως ώστε να σωθούν τα σκυλιά. Συζητάμε ούτως ώστε να βρούμε ένα πρόγραμμα που θα επιτρέψει στα σκυλιά να μείνουν με κάποιο εκπαιδευτή τους σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον, πρόσθεσε.“ Θα διασφαλίσουμε ότι θα έχουν ένα λαμπρό μέλλον. Θα κάνουμε το οτιδήποτε ούτως ώστε να προσέξουμε με τον τρόπο που απαιτείται τα σκυλιά που αποτελούν μέλη της στρατιωτικής οικογένειας.”

Δυσαρεστημένος όπως ήταν με την απάντηση του εκπροσώπου του Υπουργέιο Άμυνας ο οποίο είχε απλά ρητά και ξερά δηλώσε ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν γίνεται να υιοθετούνται όλοι οι σκύλοι - ήρωωες, ένας πρώην στρατιώτης της SAS, ο Andy McNab ξεκίνησε μια online καμπάνια για να σωθούν τα σκυλιά. Πάνω από 374.000 άνθρωποι υπέγραψαν για να σωθούν τα σκυλιά, κάτι το οποίο τράβηξε την προσοχή του κοινού ενώ ευαισθητοποιήθηκαν παράλληλα αρκετές διασημότητες, όπως πολιτικοί και ηθοποιοί. Ο στρατιώτης είχε μάλιστα δηλώσει ότι θα κάνει τα πάντα για να σωθούν και είχε τονίσει ότ δεν θα δίσταζε να φτάσει το θέμα στον Υπουργό Άμυνας...Ο στρατιώτης δήλωσε στο The Sun, ότι πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία άλλα δεν είναι τίποτα παραπάνω από αυτό που αξίζουν αυτά τα σκυλιά.
Οι εκπαιδευτές που έχουν εργαστεί με αυτά τα σκυλιά ετοιμάζουν στ’αλήθεια πάρτι για να γιορτάσουν τη χαρά τους για την είδηση αυτή.
Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών επίσης έγραψε στο Υπουργείο Άμυνας ότι χάρηκε πάρα πολύ με αυτά τα ευχάριστα νέα.Mε πληροφορίες από The Sun


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ