Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Κατηγορείται οτι απέκρυψε σοβαρό πρόβλημα κατά την εκτόξευση πυραύλου

22.01.2017 | 15:26
Σοβαρό τεχνικό πρόβλημα κατά τη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου του αποτρεπτικού πυρηνικού συστήματος Trident αποκρύφθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το συμβάν έλαβε τόπο τον περασμένο Ιούνιο, μόλις λίγες εβδομάδες πριν η βουλή της χώρας θα αποφάσιζε την ανανέωση ή όχι, των πυραύλων Trident για την αποτροπή πυρηνικών επιθέσεων κατά της Βρετανίας. Όπως αποκαλύπτουν οι Sunday Times, ένας Trident II D5, ο οποίος μπορεί να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους αν είναι οπλισμένος με πυρηνική κεφαλή, αντιμετώπισε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα πλοήγησης, λίγο μετά από την εκτόξευση του από βρετανικό υποβρύχιο στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα.

Αυτή ήταν πρώτη δοκιμή εκτόξευσης εδώ και τέσσερα χρόνια και η έκβαση της έθεσε σοβαρά ερωτηματικά αναφορικά με την αξιοπιστία και την ασφάλεια του εν λόγω οπλικού συστήματος. Η πρωθυπουργική κατοικία της Downing Street (και λόγω της τεταμένης κατάστασης που προκαλούσε εκείνη την εποχή το δημοψήφισμα για το Brexit), "συσκότισε" την είδηση- με την είδηση να παραμένει κρυφή μέχρι και πολύ πρόσφατα.
Από αυτά που πλέον έγιναν γνωστά, ο πύραυλος αν και μη οπλισμένος, παρέκλινε από την πορεία του και αντί να κατευθυνθεί προς τη γενικότερη κατεύθυνση της δυτικής Αφρικής, άρχισε να κατευθύνεται αντίθετα προς το έδαφος των ΗΠΑ.

Τα αίτια του σφάλματος που έπληξαν τον Trident που εκτοξεύτηκε από το πυρηνικό υποβρύχιο HMS Vengeance, παραμένουν απόρρητα. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, ερωτηθείσα από το BBC αναφορικά με το περιστατικό, απέφυγε να απαντήσει. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ