Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Βρετανία: Παντού Στρατιώτες -''Kρίσιμο'' το επίπεδο ασφαλείας

24.05.2017 | 08:58
Πρώτη δημοσίευση: 08:48:17
Tελευταία ενημέρωση: 08:58:17


Στρατιώτες και σήμερα στους δρόμους της Βρετανίας πραγματοποιώντας περιπόλους, μετά την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας από “σοβαρό” σε “κρίσιμο.” 'οπως διέταξε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.  Σύμφωνα με τις απόψεις που διαμορφώνονται στο Λονδίνο, η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι η κυβέρνηση θεωρεί ως πιθανή την εκδήλωση κι άλλης τρομοκρατικής επίθεσης.

Τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας εφαρμόζονται στον τραγικό απόηχο της αιματηρής επίθεσης στο στάδιο του Μάντσεστερ, με συνέπεια το θάνατο 22 ανθρώπων και των τραυματισμό άλλων 59.  

Το επίπεδο ΄΄κρίσιμο΄΄ δεν είχε τεθεί ξανά από το 2007 και πράγματι δείχνει ότι είναι πιθανή και άλλη επίθεση.  Μετά την έκτακτη συνεδρίαση που είχε η Μέι στη Downing Street τόνισε ότι οι έρευνες έδειξαν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν και άλλοι έτοιμοι για επίθεση είτε ''μοναχικοί λύκοι'' είτε άτομα που δραστηριοποιούνται σε μεγαλύτερες ομάδες. 

Αξίζει να τονίσουμε ότι χθες το βράδυ την ώρα που πάνω από 1000 άτομα είχαν συγκενρτωθεί στο Μπέρμπιγχαμ για τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στο Μαντσεστερ εμφανίστηκε ένας άνδρας με έναν μπαλτά και άρχισε να φωνάζει. Ο άνδρας σύμφωνα με το theguardian.com συνελλήφθη αενώ φαίνεται ότι αντιμετώπιζε ψυχιατριατρικά προβλήματα. 

Με πληροφορίες από theguardian.com 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ