Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανική φρεγάτα στο Γιβραλτάρ

19.08.2013 | 13:13
Στο Γιβραλτάρ αγκυροβόλησε σήμερα, Δευτέρα, η βρετανική φρεγάτα HMS Westminster. Χθες, Κυριακή,  Ισπανοί ψαράδες συγκεντρώθηκαν με τα αλιευτικά σκάφη τους ανοιχτά του Γιβραλτάρ διαμαρτυρόμενοι για τη δημιουργία τεχνητού υφάλου από την τοπική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Βρετανικό Πρακτορείο Ειδήσεων η άφιξή της φρεγάτας έγινε στο πλαίσιο ανάπτυξης πολεμικών πλοίων της Βρετανίας στη Μεσόγειο και στον Περσικό Κόλπο για την εκτέλεση κοινών ασκήσεων με διάφορους συμμάχους.

Το Βρετανικό Πρακτορείο επισημαίνει οτι η παρουσία της φρεγάτας και δύο μικρότερων συνοδευτικών πλοίων στο Γιβραλτάρ γίνεται σε μια ευαίσθητη στιγμή στις σχέσεις Βρετανίας-Ισπανίας, λόγω της διπλωματικής αντιπαράθεσης των τελευταίων εβδομάδων για την πολύωρη ταλαιπωρία στη διάσχιση των συνόρων Γιβραλτάρ-Ισπανίας.

Οι Ισπανοί αλιείς λένε ότι ο ύφαλος δεν τους επιτρέπει να ψαρεύουν στην περιοχή, η οποία θεωρούν ότι υπάγεται στα ισπανικά χωρικά ύδατα. Προσθέτουν ότι τα τσιμεντένια μπλοκ που ποντίστηκαν για να σχηματιστεί ο ύφαλος είναι περιβαλλοντικά επικίνδυνα.

Η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ αντιτείνει ότι ο ύφαλος θα βοηθήσει στην αύξηση της θαλάσσιας ζωής, κάτι που θα ευνοήσει τους αλιείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιβραλτάρ: Βρετανία εναντίον Ισπανίας
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ