Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Brexit: Οι Εργατικοί στηρίζουν την πρόταση για την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος

25.02.2019 | 20:21
Ο ηγέτης της βρετανικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν πρόκειται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα στους βουλευτές των Εργατικών ότι το κόμμα θα στηρίξει την έκκληση για τη διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

Το κοινοβούλιο πρόκειται να συζητήσει και να ψηφίσει την Τετάρτη τις επόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για το Brexit και οι βουλευτές αναμένεται να καταθέσουν προτάσεις –ή τροπολογίες– στις οποίες θα περιληφθούν και εκείνες που θα ζητούν ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

"Δεσμευόμαστε να προτείνουμε ή να στηρίξουμε μια τροπολογία υπέρ ενός δημοψηφίσματος για να αποτραπεί η επιβολή στη χώρα ενός καταστροφικού Brexit των Τόρι (Συντηρητικών)" πρόκειται να δηλώσει ο Κόρμπιν στους βουλευτές του, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Επίσης, στην περίπτωση που η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δεν καταφέρει να εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων η Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τις 13 Μαρτίου, βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησής της θα ζητήσουν την αναβολή του Brexit αλλά και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός διαζυγίου χωρίς συμφωνία, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News, επικαλούμενο έναν μη κατονομαζόμενο υπουργό.

Νωρίτερα σήμερα, η Μέι, η οποία έχει δεσμευτεί να υποβάλει ξανά τη Συμφωνία Αποχώρησης προς ψήφιση από το κοινοβούλιο μέχρι τις 12 Μαρτίου, προειδοποίησε ότι η αναβολή του Brexit δεν είναι ο σωστός τρόπος για να επιλυθεί το αδιέξοδο.

Υπενθυμίζεται ότι η αποχώρηση από την ΕΕ έχει οριστεί για τις 29 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ