Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Brexit: Οι Εργατικοί σχεδιάζουν πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι

17.12.2018 | 18:27
Το Εργατικό Κόμμα φέρεται να είναι έτοιμο να καταθέσει πρόταση μορφής κατά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit.

Η κίνηση του Εργατικού Κόμματος θα είναι πιο πολύ μια συμβολική κίνηση προκειμένου να εντείνει την πίεση προς την πρωθυπουργό, που δυσκολεύεται να περάσει από το κοινοβούλιο την συμφωνία για το Brexit.

Η κίνηση του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, που αναμένεται σύντομα σύμφωνα με τοπικές πηγές, δεν προκαλεί αυτομάτως ψηφοφορία επί πρότασης μομφής για την πρωθυπουργό, περιπλέκει όμως περαιτέρω την προσπάθειά της να εξασφαλίσει υποστήριξη για τη συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξε με την ΕΕ.

Η πηγή είπε πως η κίνηση αυτή έχει σκοπό να αναγκάσει τη Μει να παραιτηθεί και πως το κόμμα πιστεύει πως μια τέτοια ψηφοφορία θα μπορούσε να διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα.

Στο μεταξύ η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είπε σήμερα ότι προτίθεται να προγραμματίσει εκ νέου την ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο επί του σχεδίου της για το Brexit την εβδομάδα που ξεκινά τη 14η Ιανουαρίου.

«Πολλά μέλη αυτού του σώματος ανησυχούν, καθώς πρέπει να πάρουμε σύντομα μια απόφαση» σημείωσε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

«Έχουμε την πρόθεση να ξεκινήσει η συζήτηση την εβδομάδα που ξεκινά την 7η Ιανουαρίου και να διεξαγάγουμε την ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα» συμπλήρωσε η ίδια.

Πηγή: Newsit.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ