Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Κάμερον θέλει αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη Συρία

26.11.2015 | 13:25
 Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ζήτησε σήμερα από το κοινοβούλιο να εγκρίνει την πραγματοποίηση αεροπορικών πληγμάτων κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία, υποστηρίζοντας πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί "να αναθέτει εργολαβικά την ασφάλειά του σε άλλες χώρες".

"Νομίζω πως θα πρέπει να επεκτείνουμε τη στρατιωτική εκστρατεία μας εναντίον του ΙΚ στη Συρία", έγραψε στους βουλευτές, ώστε να μην επιτραπεί στην τζιχαντιστική οργάνωση να δημιουργήσει ένα "καταφύγιο" στη χώρα αυτή.

"Πρέπει να ασχοληθούμε με το ΙΚ στη Συρία, όπως το κάνουμε στο γειτονικό Ιράκ, ώστε να αντιμετωπίσουμε την απειλή που θέτει το ΙΚ στην περιοχή και για την ασφάλειά μας εδώ. Πρέπει να τους στερήσουμε [απο το να αποκτήσουν] ένα καταφύγιο στη Συρία", είπε ο Κάμερον. "Όσο πιο πολύ χρόνο επιτρέπει κανείς στο ΙΚ να ενισχύεται στη Συρία, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η απειλή", πρόσθεσε.

Τα σχόλια αυτά απευθύνονταν στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων που από τις αρχές Νοεμβρίου έχει ταχθεί κατά των πληγμάτων στη Συρία, καθώς εκτιμούσε πως το Λονδίνο θα πρέπει μάλλον να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στις διπλωματικές προσπάθειες για να αποκαταστήσει την ειρήνη.

Από τότε η κατάσταση έχει αλλάξει, με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι να έχουν προκαλέσει ένα κύμα σοκ στο Ηνωμένο Βασίλειο που φοβάται πως θα είναι ο επόμενος στόχος του ΙΚ. Ο Κάμερον έκανε αναφορά και σε αυτό στην απάντησή του στους βουλευτές.

Διαβάστε: Το σχέδιο του Κάμερον στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών

Ο πρωθυπουργός, που τάσσεται υπέρ των βομβαρδισμών στη Συρία εδώ και μήνες αλλά φοβόταν ότι δεν θα είχε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αναμένεται να υποστηρίξει λίγο αργότερα τη στρατηγική του ενώπιον των βουλευτών, με την ελπίδα να κάμψει τις επιφυλάξεις ορισμένων βουλευτών.

Ήδη πολλοί βουλευτές των Εργατικών γνωστοποίησαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ των πληγμάτων παρά την αντίθεση του ηγέτη τους Τζέρεμι Κόρμπιν.
Η ψηφοφορία θα μπορούσε να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ