Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Capital Controls: "Όχι" λένε οι τράπεζες για την πλήρη κατάργησή τους

09.02.2019 | 16:36
Άκρως επιφυλακτικοί είναι οι Έλληνες τραπεζίτες στο ενδεχόμενο πλήρους κατάργησης των capital controls. Σύμφωνα με την Καθημερινή οι τραπεζίτες εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την πλήρη κατάργηση των capital controls και προκρίνουν για την ώρα να παραμείνουν έχουν.

Αυτό διατύπωσαν όπως αναφέρει η Καθημερινή και στη συνάντηση που είχαν με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στην οποία συζητήθηκε ο οδικός χάρτης για την κατάργηση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των ελληνικών τραπεζών συμφώνησαν πως θα πρέπει να συνεχιστεί η σταδιακή άρση των capital controls αλλά εμφανίστηκαν ανήσυχοι μπροστά στην προοπτική της πλήρους απόσυρσης του μέτρου και ειδικά του τρίτου πυλώνα, που έχει να κάνει με τη μεταφορά κεφαλαίων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.

Κυριότερος λόγος σύμφωνα με την Καθημερινή η αβεβαιότητα που μπορεί να δημιουργηθεί εξαιτίας των εκλογών, κρίνοντας πως οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για μια τέτοια κίνηση κατάργησης των capital controls.

Διαβάστε αναλυτικά στο Newsit.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ