Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάρτερ: Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τους κανόνες εμπλοκής μας σε Συρία - Ιράκ

20.11.2015 | 14:35
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ήδη σε πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ σε συνέντευξη του χθές, Πέμπτη, στο αμερικανικό δίκτυο MSNBC, εν μέσω εκκλήσεων για μια ισχυρότερη αντίδραση ενάντια στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους από την κυβέρνηση Ομπάμα.

“Πρέπει να νικήσουμε την οργάνωση του ISIL," δήλωσε ο Carter στο MSNBC. “Είναι κάτι που πρέπει να ηττηθεί”.

Μετά από τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι, ο Κάρτερ είπε ότι είναι “ευτυχής που οι Γάλλοι θέλουν να συμμετάσχουν στο αγώνα και οτι συμφωνεί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ότι υπάρχει “πόλεμος” εναντίον του ISIS, προσθέτοντας ότι “ο Ολάντ τα είπε πολύ καλά ".

"Αγωνιζόμαστε κάθε μέρα", δήλωσε ο Κάρτερ. "Έχουμε 3.500 άτομα στο έδαφος του Ιράκ ... διεξάγουμε εξόδους κάθε μέρα και ειναι πολύ αποτελεσματικό. Τωρα εχουμε ξεκινήσει να χτυπάμε φορτηγά καυσίμων. Η ISIL χρησιμοποιεί τις υποδομές πετρελαίου για να συγκεντρώσει χρήματα."

Κατα την διάρκεια της συνέντευξης τόνισε επίσης ότι οι αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες εβδομάδες έχουν εξοντώσει διάφορους ηγέτες του ISIS, καθώς, και τον διαβόητο τρομοκράτη "Τζιχάντι Τζον” (John" Mohamed Emwazi), που θεωρείται ότι ηταν ο κύριος εκτελεστής του ISIS και ο άνθρωπος του οποίου η φωνή με την βρετανική προφορά ακούγεται σε πολλά απο τα βίντεο που δείχνουν τον αποκεφαλισμό ομήρων.

Ήδη, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αλλάξει κάποιες απο τις τακτικές τους, δήλωσε ο Κάρτερ.

"Αν κοιτάξετε τα δεδομένα, αυτο που ενισχύει τις επιπτώσεις της αεροπορικής εκστρατείας είναι οι καλύτερες πληροφορίες”, δήλωσε ο Κάρτερ. "Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τους κανόνες εμπλοκής. Έχουμε αλλάξει τακτική όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση των φορτηγών καυσίμων."

Η απόφαση αυτή ελήφθει πριν από τις επιθέσεις του Παρισιού, και ο Κάρτερ είπε ότι ηταν αναγκαίες οι πληροφορίες για να προσδιορίσει το “μέρος των ενεργειακών υποδομών, που χρησιμοποιείται από το ISIL για να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές τους… ..Ελπίζουμε οτι ως συνέπεια των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία εξέφρασαν την επιθυμία [οι Γάλλοι] να κάνουν περισσότερα, και οι ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν περισσότερα από ό, τι [έκαναν] μέχρι σήμερα."

Στο τέλος, είναι ζωτικής σημασίας να ηττηθεί το ISIS, δήλωσε ο Κάρτερ, "αλλά πρέπει να παραμείνουν ηττημένοι. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν ικανές και δραστήριες τοπικές δυνάμεις που είναι έτοιμες να στηρίξουν την ήττα. Γνωρίζουμε από το Αφγανιστάν και το ξέρουμε από το Ιράκ ότι αυτό είναι το δύσκολο μέρος."

Είναι επίσης σημαντικό να απεγκλωβίσουμε την συριακή πόλη της Ράκα, την αποκαλούμενη πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο Κάρτερ.
"Η προσέγγισή μας σε αυτον τον τομέα ειναι να την περικυκλώσουμε, και να την πάρουμε πίσω.", δήλωσε στο MSNBC. "Θα πρέπει να καταστραφούν εκεί [οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους] και κάποιου είδους κύβερνηση, η οποία πρέπει να είναι τοπική, πρέπει να αποκατασταθεί εκεί, ώστε να μην αντιμετωπίσουν το χάος πάλι."

Πηγη - MSNBC/Απόδοση-Μετάφραση-OnAlert

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ