Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Casus Belli ο ΦΠΑ για τον Καμμένο που ετοιμάζεται για αποχώρηση από τη κυβέρνηση

22.06.2015 | 07:24
Αποφασισμένος να αποχωρήσει από την κυβέρνηση δήλωνε μετά από το χθεσινό κυβερνητικό, ο ΥΕΘΑ και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Θα μπρούσε κάποιος να αποδώσει τον εκνευρισμό του ,αλλά μια ανακοίνωση της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη αργά τη νύχτα δείχνει ότι τα πράγματα είναι μάλλον σοβαρά σ΄ ότι αφορά στην συνοχή της κυβέρνησης:

«Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης για μια έντιμη και επωφελή συμφωνία με τους δανειστές…Τονίζουμε κατηγορηματικά ότι η αλλαγή του σημερινού φορολογικού καθεστώτος, δηλαδή της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, αποτελεί casus belli για τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Σε αυτό το ζήτημα είμαστε ανυποχώρητοι».

Ο ίδιος ο Καμμένος σε μήνυμά του στο twitter σημείωσε πως δεν κάνει πίσω στο θέμα της διατήρησης χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά:
«Επειδή λέγονται διάφορες ανακρίβειες, το θέμα διατήρησης χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά είναι για τους ΑΝΕΛ και για εμένα προσωπικά ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν η κυβέρνηση επιμείνει στην πρόταση για τον ΦΠΑ και υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές ο Καμμένος σκέφτεται σοβαρά να αποχωρήσει .

Κι αυτό γιατί θεωρεί το μέτρο απολύτως καταστροφικό για τα νησιά του Αιγαίου.

Ο Πάνος Καμμένος εκτιμά ότι έχει ήδη κάνει πολλές υποχωρήσεις συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Τσίπρα . Υποχωρήσεις που έχουν κόστος για τους ΑΝΕΛ. Ανάμεσα σ΄ αυτές είναι και το “πάγωμα” της υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ για τις “επανορθώσεις” των αποδοχών των στρατιωτικών.

Σ΄ ότι έχει να κάνει με τον ΦΠΑ, ο Καμμένος υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω ,αφού σ΄ όποιο νησί κι αν πήγε ως ΥΕΘΑ -και πήγε σε πολλά- το πρώτο πράγμα που του έλεγαν όλοι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες ήταν ο ΦΠΑ και το πόσο καταστροφική θα ήταν η αύξησή του. Ο Καμμένος έχει κατ΄ επανάληψη δεσμευτεί δημόσια ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει ένα τέτοιο μέτρο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ