Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσαβούσογλου για 2 Έλληνες στρατιωτικούς: Δεν επιθυμούμε παζάρι με την Ελλάδα

10.03.2018 | 09:52
Απέρριψε οποιοδήποτε ‘παζάρι’ με την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που έδωσε στον γερμανικό ενημερωτικό ιστότοπο ‘Zeit Online’.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους 2 Έλληνες αξιωματικούς που βρίσκονται φυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι το περιστατικό διερευνάται από την τουρκική δικαιοσύνη για το αν ήταν λάθος ή έγινε από πρόθεση, ενώ απέρριψε οποιοδήποτε ‘παζάρι’ -όπως είπε- με την Ελλάδα για ένα τέτοιο θέμα.

Η συνέντευξη του Τούρκου ΥΠΕΞ: 

Zeit Online: Πρόσφατα Έλληνες στρατιώτες εισήλθαν στο τουρκικό έδαφος και συνελήφθησαν. Πότε θα επιστραφούν στην Ελλάδα;

Τσαβούσογλου: Δεν ξέρω, πέρασαν τα σύνορα παράνομα. Πίσω από αυτό το γεγονός τι υπάρχει, αρμόδιοι να το ερευνήσουν είναι ο εισαγγελέας και τα δικαστήρια. Είναι λάθος ή έγινε από πρόθεση; Πρέπει να είναι σίγουροι για αυτό το θέμα.

Zeit Online: Θα ανταλλάξετε τους Έλληνες στρατιώτες, με τους πιλότους του ελικοπτέρου που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016;

Τσαβούσογλου: Όχι, δεν επιθυμούμε ένα τέτοιο παζάρι. Άλλωστε τους Έλληνες στρατιώτες δεν τους συλλάβαμε στην Ελλάδα, στο τουρκικό έδαφος τους συλλάβαμε. Για την έκδοση των εν λόγω πιλότων, έχουμε απευθύνει επίσημο αίτημα στην Ελλάδα εδώ και καιρό.

Πηγή: SigmaLive

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ