Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Challenger 2 : Ο "Μαύρος Ιππότης" που θα ανατρέψει ότι ξέρουμε για τα άρματα μάχης - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

27.09.2018 | 07:00
Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Βρετανίας παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση Dynamics Defence Vehicles, στο Millbrook, με την προσοχή να τραβάει ένα πρωτότυπο άρμα μάχης, που πρόκειται να αποτελέσει την αναβαθμισμένη έκδοση του κύριου άρματος μάχης των Βρετανών.

Το Challenger 2 σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την BAE Systems, τέθηκε σε λειτουργία το 1998 και η βιωσιμότητά του επεκτείνεται μέχρι το 2035.

Δύο εταιρείες έχουν καταθέσει πρόταση για να αναλάβουν τη σύμβαση, από τη μια η Rheinmetall, η οποία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει την πρότασή της, και από την άλλη η BAE Systems, που παρουσίασε το εν λόγω πρωτότυπο στην εκδήλωση.

Το Challenger 2 Mark 2 Demonstrator, με το παρατσούκλι "Black Knight", έχει αναπτυχθεί μέσα στο 2018, με το κέντρο βάρους της αναβάθμισης του να είναι η ενίσχυση των αισθητήρων του.

Φωτογραφία : Forces

Προσφέρει στον κυβερνήτη τη δυνατότητα πανοραμικού οπτικού πεδίου, με διάφορες λειτουργίες και επιλογές, όπως για παράδειγμα θερμικό κανάλι οπτικού πεδίου, που σημαίνει ότι το άρμα μάχης μπορεί για 24 ώρες να “κυνηγά” τους στόχους του, ενώ ένα σύστημα νυχτερινής όρασης προστέθηκε επίσης.

Οι αναβαθμίσεις του Black Knight συμβάλλουν επίσης στις αμυντικές και επιθετικές δυνατότητές του, καθώς περιλαμβάνουν αισθητήρες με λέιζερ που προειδοποιούν το άρμα και το πλήρωμα όταν ανιχνεύουν απειλές.
Το ενεργό σύστημα προστασίας είναι η λεγόμενη “σιδηρά γροθιά”, η οποία μπορεί να ανιχνεύσει τους εισερχόμενους πυραύλους και να τους καταστρέψει πριν πετύχουν τον στόχο.

Τα νέα συστήματα συνεχίζουν επίσης στο εσωτερικό του άρματος μάχης.

Ο Simon Jackson, υπεύθυνος στη BAE Systems για το Challenger 2, δήλωσε πως μέσα στο άρμα, έχει τοποθετηθεί ένας ολοκαίνουριος σταθμό διοίκησης, με καινούριες επίπεδες οθόνες, στις οποίες έχουν ενσωματωθεί όλοι οι αισθητήρες προσφέροντας έτσι την απόλυτη δυνατότητα διάδρασης του χειριστή, του πληρώματος και του διοικητή με το άρμα, με πρωταρχικό σκοπό να διευκολυνθεί η δουλειά του διοικητή και η επικοινωνία μεταξύ του πληρώματος.

Ενώ προσέθεσε στη συνέχεια πως έχοντας υπηρετήσει ο ίδιος σε παρόμοια θέση, γνωρίζει καλά τι λείπει και τι χρειάζονται οι βρετανικές δυνάμεις, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως αυτό θα επιτευχθεί.

Δείτε σχετικό βίντεο με το Challenger 2 Mark 2 Demonstrator , τον "Μαύρο Ιππότη" των αρμάτων μάχης :Πηγή: Forces

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ