Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χανιά: Γνώριμος της ΕΥΠ ο Βρετανός φωτογράφος στρατιωτικών εγκαταστάσεων

19.04.2018 | 19:39
Πρώτη δημοσίευση: 2018-04-19 17:59:15
Tελευταία ενημέρωση: 2018-04-19 19:39:15

Παλιός γνώριμος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωταγωνιστής του νέου θρίλερ με “άρωμα” κατασκοπείας που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα στα Χανιά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, ο ηλικιωμένος -κατά δήλωσή του παρατηρητής-φέρεται να είναι στρατολογημένος από τρίτη χώρα, και έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν με τη "δράση” του. Στην κατοχή του οι βρέθηκαν εκτός από τις φωτογραφίες της 115 Πτέρυγας Μάχης, καθώς επίσης και άλλων στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο νησί. 

Δηλώνει ότι κάνει το χόμπι του

 Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε στις αρχές ότι είναι spotter, δηλαδή παρατηρητής, αεροσκαφών κάτι όμως που σύμφωνα με τις αρχές θεωρείται ύποπτο. Όπως εξηγούσαν 74χρονος φέρεται να έχει εργαστεί στην Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας άρα συμπέραιναν ότι δεν θα μπορούσε να μην γνωρίζει ότι η φωτογράφηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων διώκεται ποινικά.  

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το newsit.gr,  ο 70χρονος δήλωσε κατά τη σύλληψή του ότι  ασχολείται με τον στατικό μοντελισμό, δηλαδή συναρμολόγηση και βαφή μικρογραφιών αεροπλάνων, αρμάτων κ.α. Γι αυτό το λόγο βρέθηκε έξω από την βάση, προκειμένου να φωτογραφήσει τα παλιά αεροπλάνα που είναι τοποθετημένα στην είσοδο, και στην συνέχεια να τις πουλήσει σε ανθρώπους που συνθέτουν μοντέλα.

Μάλιστα όντως οι αρχές μελετώντας τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει, διαπίστωσαν πως αυτό που φαίνεται είναι τα παλιά μοντέλα. Ωστόσο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της κατασκοπείας και κρατείται.

Τον 74χρονο Βρετανό που κρατείται τις τελευταίες ώρες με την κατηγορία της κατασκοπίας, εντόπισε η ασφάλεια του αεροδρομίου, σε σημείο μεταξύ του πολιτικού και στρατιωτικού αερολιμένα. Από την συγκεκριμένη περιοχή, με τη βοήθεια του φωτογραφικού φακού, είχε ευκρινή εικόνα των εγκαταστάσεων της Αεροπορίας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ