Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

CIA: Υποκοπές μηνυμάτων του διευθυντή της!

22.10.2015 | 15:27
Η CIA παραδέχτηκε την υποκλοπή προσωπικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων του διευθυντή της, Τζον Μπρέναν μετά τη δημοσίευση από τον ιστότοπο WikiLeaks εγγράφων που δείχνουν να προέρχονται από τον προσωπικό του λογαριασμό .
Η CIA πάντως διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι “τα έγγραφα που έχουν δημοσιευτεί μέχρι τώρα είχαν χαρακτηριστεί απόρρητα».
Τα WikiLeaks δημοσίευσαν έξι έγγραφα που χρονολογούνται από το 2007 έως το 2009, δηλαδή πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του ως επικεφαλής της CIA το 2013.
Μεταξύ των εγγράφων ένα ερωτηματολόγιο περίπου 50 σελίδων το οποίο υποτίθεται ότι συμπληρώθηκε από τον Μπρέναν το 2008, κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας ελέγχου των πεπραγμένων του για να του επιτραπεί να έχει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.
Τότε εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το βιογραφικό του το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η CIA. Ο ιστότοπος WikiLeaks αναφέρει από την πλευρά του ότι ο Μπρέναν ήταν τότε επικεφαλής της εταιρίας The Analysis Corporation (TAC), η οποία ειδικεύεται στη συλλογή πληροφοριών.
Στα υποκλαπέντα στοιχεία περιλαμβάνονται και πολλές προσωπικές πληροφορίες .
Ο ιστότοπος ανήρτησε επίσης δύο έγγραφα που προέρχονται από κοινοβουλευτικές συζητήσεις με θέμα τα βασανιστήρια και χρονολογούνται από το 2008. Το πρώτο είναι αντίγραφο μιας πρότασης νόμου που εξεταζόταν τότε στη Γερουσία και αφορούσε τις μεθόδους που πρέπει να απαγορευτούν, όπως ο εικονικός πνιγμός. Το δεύτερο είναι μια επιστολή που αποδίδεται σε αξιωματούχο κοινοβουλευτικής επιτροπής που ζητεί να απαγορευτούν ορισμένες ανακριτικές μέθοδοι.
Δημοσιεύτηκε επίσης ένα fax του 2008 που αναφέρεται λεπτομερώς σε δικαστική διαμάχη μεταξύ της TAC και της CIA. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ