Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Clare Hollingworth, η πολεμική ανταποκρίτρια – θρύλος

10.10.2017 | 08:34
Την Clare Hollingworth τιμάει σήμερα η Google με ένα Doodle. Η γυναίκα-θρύλος που ανακοίνωσε την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 10 Οκτωβρίου 1911.

Η Clare Hollingworth, η γυναίκα – θρύλος που ανακοίνωσε την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι το πρόσωπο που τιμάει σήμερα η Google με ένα Doodle. Η γυναίκα – θρύλος γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 10 Οκτωβρίου 1911, και πέθανε σε ηλικία 105 ετών.

Η Βρετανίδα πολεμική ανταποκρίτρια «έβγαλε» πρώτη την είδηση για την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Clare Hollingworth εργαζόταν τότε στην εφημερίδα Daily Telegraph, και κατόρθωσε να εντοπίσει γερμανικά στρατεύματα που συγκεντρώνονταν στα σύνορα με την Πολωνία, ενώ ταξίδευε ανάμεσα στις δύο χώρες, το 1939.

Στις 29 Αυγούστου, η «Telegraph» κυκλοφόρησε πρωτοσέλιδο με τίτλο «1.000 τανκς συγκεντρωμένα στα πολωνικά σύνορα». Τρεις μέρες μετά, η Βέρμαχτ είχε μπει στην Πολωνία.

Όπως έχει δηλώσει και η ίδια σε παλαιότερες συνεντεύξεις της, για τις αποστολές της, αρκούσαν μία γραφγομηχανή,ια οδοντόβουρτσα αλλά και ένα περίστροφο, για κάθε ενδεχόμενο. Εκτός από την ιστορική στιγμή που μετέφερε πρώτη την είδηση για την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Κλερ Χόλινγκγουορθ κάλυψε και τον πόλεμο στην Αφρική, αλλά και τον εμφύλιο στην Αλγερία και την Ινδία. Μία ζωή γεμάτη εμπειρίες, μία γυναίκα που ήξερε πάντα να ρισκάρει. 


Περισσότερα στο newsit.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ