Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

CN-235: Συνεργασία Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας - Airbus

07.05.2015 | 10:32
Η Ευρωπαϊκή Αεροδιαστημική Κοινοπραξία (EADS/Airbus) και η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία υπέγραψαν επίσημη επιστολή πρόθεσης για την έναρξη των διαδικασιών πιστοποίησης του τεχνικής υποστήριξης των αεροσκαφών CN-235 στο Καϊσερί.

Το CN-235 είναι ένα δικινητήριο αεροσκάφος μεσαίας επιχειρησιακής εμβέλειας, το οποίο χρησιμοποιείται σε αποστολές ανθυποβρυχιακού πολέμου, ναυτικής περιπολίας, αερομεταφορών, αλλά και σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, σε θαλάσσιο περιβάλλον.
Η πολεμική αεροπορία, η ακτοφυλακή και το ναυτικό της Τουρκίας, αξιοποιεί επιχειρησιακά 59 αεροσκάφη CN-235 και είναι ο μεγαλύτερος σε αριθμό χρήστης του τύπου, παγκοσμίως.

Η Τουρκία έχει αποκτήσει εμπειρία στην τεχνική υποστήριξη, στις επισκευές, αλλά και στην αναβάθμιση του συγκεκριμένου αεροσκάφους, το οποίο και χρησιμοποιεί τα τελευταία 20 χρόνια.

Παράλληλα, η πιστοποίηση και λειτουργία του τουρκικού τεχνικού κέντρου θα μειώσει το κόστος συντήρησης των τουρκικών CN-235, αλλά και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εισροή συναλλάγματος, καθώς αυτό θα ενταχθεί στο παγκόσμιο δίκτυο επισκευών και τεχνικής υποστήριξης για το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ


 

Κάντε Like: Onalert.gr στο Facebook