Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

CQB: Οι εθνοφύλακες δοκιμάζουν το νέο πεδίο βολής - ΦΩΤΟ

01.09.2018 | 10:56
Την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018, πραγματοποιήθηκε η ενεργοποίηση του νέου Πεδίου Βολής και Ασκήσεων στη νήσο Θάσο.

Δείτε την ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018, πραγματοποιήθηκε η ενεργοποίηση του νέου Πεδίου Βολής και Ασκήσεων στη νήσο Θάσο, με την εκτέλεση δοκιμαστικής βολής πιστοποίησης (CQB) από τους Εθνοφύλακες του Λόχου Εθνοφυλακής (ΛΕΘ) ΘΑΣΟΥ.

Το νέο Πεδίο Βολής, κατασκευάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες εκπαίδευσης των Εθνοφυλάκων του ΛΕΘ ΘΑΣΟΥ. Είναι έκτασης περίπου 18 στρεμμάτων. Οι χωματουργικές εργασίες κατασκευής και των τεχνικών έργων του εν λόγω πεδίου, ξεκίνησαν στις 22 Νοεμβρίου 2017 και περατώθηκαν στις 31 Μαΐου 2018. Περιλαμβάνει 3 γραμμές θέσης βάλλοντος (100, 200, 300 μέτρα), βληματοδόχο, καθώς και 8 θέσεις για στόχους. Παραπλεύρως υφίσταται Πεδίο Ασκήσεων «Πυρ και Κίνησης» 5 ανδρών.

Τη δοκιμαστική βολή, η οποία οργανώθηκε με μέριμνα του 10ου Συντάγματος Πεζικού (10 ΣΠ), στο πλαίσιο ελέγχου λειτουργικότητας του νέου Πεδίου Βολής, παρακολούθησε ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού (Γ΄ ΣΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»), Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος και ο Διοικητής του 10 ΣΠ, Συνταγματάρχης Αλέξανδρος Παπαδόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες από την βολή:Το νέο πεδίο βολής θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Εθνοφυλάκων.

Στιγμιότυπο από την εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων.

Το νέο πεδίο βολής περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό εμποδιών και θέσεων βολής.Εντυπωσιακή εναέρια πανοραμική φωτογραφία του νέου πεδίου βολής από drone.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ