Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Κυπριακός Τύπος σήμερα 28-07-12

28.07.2012 | 10:08
Οι χθεσινές επαφές της Τρόικας που ολοκλήρωσε τη δεύτερη επίσκεψή της στην Κύπρο και οι δηλώσεις του τέως Διοικητή της ΚΤ στην Επιτροπή Οικονομικών για τις σχέσεις του με το Προεδρικό κατά τη διάρκεια της θητείας του κυριαρχούν πρωτοσέλιδα στα Σαββατιάτικα φύλα των εφημερίδων. Άλλα θέματα αφορούν τη χθεσινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, την Ολομέλεια της Βουλής για τις αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα μυστικά έγγραφα του Φόρεϊν Οφις για το ρόλο των Βρετανών κατά τον αγώνα της ΕΟΚΑ, κ.ά.

Η «Αλήθεια», με τίτλο «Στου κουφού την πόρτα…», αναφέρεται στις επιστολές του τέως Διοικητή της ΚΤ προς τον Πρόεδρο Χριστόφια για την κατάσταση της οικονομίας και παρεμβάσεις των Χριστόφια και Σταυράκη υπέρ ρωσικής τράπεζας, αλλά και για παρεμβάσεις υπέρ Βγενόπουλου. Αλλού γράφει ότι η μεγάλη γιορτή άρχισε και πως 10.500 αθλητές από 204 χώρες συναγωνίζονται στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Σε άλλο θέμα προβάλλει τοποθετήσεις της Τρόικας ότι αν δεν υπογραφεί μνημόνιο η κυπριακή οικονομία οδεύει προς την καταστροφή.


«Θα πονέσετε, προειδοποιεί η Βελκουλέσκου», γράφει «Η Σημερινή» στο κύριο της θέμα, προσθέτοντας ότι η Τρόικα βρήκε πολύ χειρότερα τα πράγματα απ’ ότι εκτιμούσε. Αλλού αναφέρεται στα θύματα του καύσωνα που έχουν φτάσει τα 18, ενώ σε άλλο θέμα γράφει ότι οι υπερωρίες στα νοσοκομεία έχουν καταντήσει Λερναία Ύδρα και ο Υπουργός Υγείας αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας για τις καταγγελίες εναντίον γυναικολόγου στο Μακάρειο Νοσοκομείο.
«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Σε γραμμή αντιπαράταξης», γράφει για 4 ώρες διαβούλευσης κυβέρνησης – Τρόικας και κάνει λόγο για μάξιμουμ θέσεις της Τρόικας και αγεφύρωτες διαφορές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σφραγίζει σήμερα ο «γάμος» της ΕΔΕΚ με τον Λιλλήκα. Αλλού γράφει ότι η πυραμίδα της Τράπεζας Κύπρου έγινε άνω – κάτω και το ΔΣ αποφάσισε μειώσεις μισθών των Διευθυντών.
«Ήπια μέτρα» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Χαραυγή», η οποία γράφει ότι η κυβέρνηση ζητά διασφάλιση της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής και της εργατικής ειρήνης. Αλλού γράφει ότι η Τρόικα άφησε χθες στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ξεκάθαρες αιχμές για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού τομέα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Βουλή έκανε χθες δεκτές τις αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία κρατικά πανεπιστήμια και τις ΚΑ.
Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο «Τα μέτρα θα είναι επώδυνα», γράφει στο κύριό της θέμα για τις επαφές της Τρόικας που ολοκλήρωσε την επίσκεψή της, αλλά οι συνομιλίες θα συνεχιστούν κατά τον Αύγουστο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα έγγραφα του Φόρειν Οφις κατά τον αγώνα της ΕΟΚΑ και το ρόλο των βρετανικών αποικιακών δυνάμεων. Αλλού γράφει ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν θα έβγαζαν το καλοκαίρι χωρίς «οικονομική ένεση», προσθέτοντας ότι οι Βουλευτές ήραν χθες κάποιους από τους αυστηρούς όρους για τη χρηματοδότηση της εταιρείας.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ελληνικός Τύπος

Ομαδικός τάφος Ε/Κ στα κατεχόμενα!

Έγγραφα-σοκ του Φόρεϊν Όφις,αποκαλύπτουν απίστευτες ωμότητες Βρετανών στη Κύπρο!

Abrams: Μπείτε στη θέση του οδηγού! Δείτε το βίντεο
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ