Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Δανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση στο υπουργείου Άμυνας

27.04.2017 | 12:56
Τα συστήματα του υπουργείου 'Αμυνας της Δανίας φέρεται ότι είχε παραβιάσει στο παρελθόν η Ρωσία, με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση σε ηλεκτρονικά μηνύματα εργαζομένων, υποστήριξε πρόσφατα ο αρμόδιος υπουργός της χώρας αυτής στην εφημερίδα Berlingske. Η επίθεση έλαβε χώρα μεταξύ 2015 και 2016.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Euractiv, η αναφορά αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου αρκετές δυτικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας, έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για εμπλοκή στις εκλογικές διαδικασίες -ισχυρισμούς που η Ρωσία έχει επανειλημμένα απορρίψει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μονάδα κυβερνο-ασφάλειας της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Δανίας υπέβαλε πρόσφατα αναφορά σύμφωνα με την οποία «ένας ξένος παράγοντας» κατασκόπευε τις δανικές αρχές και κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε μη διαβαθμισμένα έγγραφα. Στην αναφορά δεν κατονομάζεται η «ύποπτη» χώρα, ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Κλάος Χιόρ Φρέντερικσεν δήλωσε στην Berlingske ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως πρόκειται για τη Ρωσία.

«Συνδέεται με τις υπηρεσίες πληροφοριών ή κεντρικά στοιχεία της ρωσικής κυβέρνησης και αποτελεί μια συνεχή μάχη να τους κρατήσουμε μακριά», δήλωσε ο Φρέντερικσεν στην εφημερίδα.
Παράλληλα, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου 'Αμυνας της Δανίας επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Φρέντερικσεν, ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Euractiv, κανένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν δέχτηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ο Φρέντερικσεν δήλωσε στην εφημερίδα ότι η παράνομη πρόσβαση στα συστήματα του υπουργείου ήταν δυνατή εξαιτίας της ανεπαρκούς ασφάλειας στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εμπεριείχαν μη διαβαθμισμένο περιεχόμενο, κάτι που όπως τόνισε έχει διορθωθεί. Η ομάδα χάκερ που βρίσκεται πίσω από την επίθεση είναι η APT28 ή Fancy Bear, η οποία φέρεται πως είχε αποκτήσει παράνομα πρόσβαση και στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κόμματος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ