Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Dassault Rafale: Ο πανίσχυρος Γάλλος μαχητής εν ώρα δράσης - ΒΙΝΤΕΟ

30.05.2018 | 19:30
Πρώτη δημοσίευση: 2018-05-29 07:00:50
Τελευταία ενημέρωση:208-05-20 19:30:50Ενδιαφέρον βίντεο το με το Dassault Rafale εν ώρα δράσης. Το βίντεο προβάλλεται με 
αφορμή το θάνατο του Σερζ Ντασό, του τρίτου πλουσιότερου Γαλλου και επικεφαλή της Dassault Group που μεταξύ άλλων κατασκευάζει τα Rafale. Ο μεγιστάνας Σέρτζ Ντασό έφυγε σε ηλικία 93 ετών, στις 28 Μαϊου 2018, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας του. 

Dassault Rafale: To "παιδί" της Dassault Aviation

Το γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος 4ης γενιάς, Dassault Rafale είναι “παιδί” της Dassault Aviation. Το αεροσκάφος είναι υπηρεσιακό με την γαλλική Πολεμική Αεροπορία και το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, σε ρόλους αεροπορικής υπεροχής και κρούσεως.

Το Rafale είναι δικινητήριο μαχητικό πολλαπλού ρόλου. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να εκτελεί ταυτόχρονα αποστολές διαφορετικού τύπου, όπως εναέριας υπεροχής, κρούσης, αναγνώρισης κλπ. Φέρει συνδυασμό πτέρυγας τύπου Δέλτα και πτερυγίων ελιγμών (canards), κάτι που του δίνει εξαιρετική ευελιξία και παράλληλα διατηρεί τη σταθερότητα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Eκδόσεις

Υπάρχουν τρεις βασικές εκδόσεις του μαχητικού:

H Rafale C που πρόκειται για μονοθέσια έκδοση για τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία.

Η Rafale B που είναι δ
ιθέσια έκδοση για την Γαλλική Πολεμική Αεροπορία και Rafale M που πρόκειται για μονοθέσια έκδοση για τη Γαλλική Ναυτική Αεροπορία. 

Εντυπωσιακό βίντεο με το γαλλικό μαχητικό:


 
Με πληροφορίες από το wikipedia, Πηγή Βίντεο: PaddyPatrone - Youtube

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ