Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Νταβούτογλου θέλει πορείες και για την ισλαμοφοβία

12.01.2015 | 10:25
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτήρισε την πορεία στο Παρίσι κατά της τρομοκρατίας ισχυρό μήνυμα προς τον κόσμο, προσθέτοντας ότι θα ήθελε να δει ανάλογες αντιδράσεις και σε περιπτώσεις επιθέσεων "κατά τζαμιών" ή σε περιπτώσεις φαινομένων ισλαμοφοβίας.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ηταν ενας απο τους δεκάδες ηγέτες που παρεβρεθηκαν στην πορεία στο Παρίσι για να θρηνήσουν τα θύματα κατα την διάρκεια τριών ημερών τρόμου, που ξεκίνησε με τη σφαγή 12 ανθρώπων στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, γράφει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου επαίνεσε τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για τις χθεσινές του δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες "αυτοί οι φανατικοί δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσουλμανική θρησκεία".

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας διευκρίνισε ότι οι τρομοκράτες δεν μεγάλωσαν σε μουσουλμανικές χώρες, αλλά "στο Παρίσι" και ότι αυτό το περιβάλλον πρέπει να εξετασθεί.
Η παρουσία του τούρκου πρωθυπουργού στην πορεία προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί κατήγγειλαν τις παραβιάσεις της ελευθεροτυπίας στην Τουρκία.

Hurriyet/ΑΠΕ
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ