Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O Nταβούτογλου θα απειλήσει τον Κέρι με διχοτόμηση της Κύπρου!

06.04.2013 | 10:47
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Άγκυρα θεωρεί ευκαιρία την οικονομική κρίση στη Μεγαλόνησο, για να πάρει ανταλλάγματα στην Κύπρο και ήδη ετοιμάζεται να ζητήσει τη βοήθεια των ΗΠΑ προς την κατεύθυνση αυτή και θα απειλήσει πάλι με διχοτόμηση.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου στη συνάντηση του με τον Τζον Κέρι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο στην Κωνσταντινούπολη θα τονίσει πως «σε περίπτωση που οι ελληνοκύπριοι προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν μόνοι το φυσικό αέριο τότε θα μπορεί να προκληθεί μια νέα ένταση στην ανατολική Μεσόγειο». Αυτό το μήνυμα φαίνεται πως θα δώσει ο τούρκος υπουργός στον αμερικανό ομόλογο του σύμφωνα με την Hürriyet.

Η τουρκική εφημερίδα γράφει πως ο Νταβούτογλου θα δηλώσει πως « σε περίπτωση οι ελληνοκύπριοι επιμείνουν στη στάση τους κι εμείς θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες ερευνών κοιτασμάτων αερίου στο βόρειο τμήμα με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί και η διαδικασία της διχοτόμησης του νησιού. Αν η διεθνής κοινότητα δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο , τότε πρέπει να πιέσει τους ελληνοκύπριους να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ