Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι έκανε ο Νταβούτογλου στο Παλαιό Φάληρο;

11.10.2012 | 05:34
 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ως τελευταίο σταθμό της επίσκεψη του επέλεξε να επισκεφθεί εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο για να συναντηθεί ομογενείς από την Κων/πολη. Ο τούρκος υπουργός όταν άκουσε πως στο Π.Φάληρο ζουν 40.000 Ρωμιοί αστειευόμενος δήλωσε «ίσως την επόμενη φορά στις εκλογές θα πρέπει να θέσω εδώ υποψηφιότητα»
Στη συνάντηση ο Νταβούτογλου συμμετείχε με τη σύζυγο του. Οι ομογενείς εκπροσωπήθηκαν από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινούπολης και του Συλλόγους Ιμβρίων.
Ο τούρκος υπουργός σε ομιλία του προς τους ομογενείς ανέφερε πως «φέρνει χαιρετισμούς από την Τουρκία και την Κων/πολη, και πως νιώθει σα να βρίσκεται σε οικογενειακό δείπνο»
«Μην κόβετε την επαφή σας με τον τόπο που γεννηθήκατε και ζήσατε» ανέφερε ο Νταβούτογλου.
«Υπήρξε πόνος στο παρελθόν από τις ανταλλαγές πληθυσμών, αλλά φέρνοντας τους λαούς των δυο χωρών πιο κοντά θέλουμε να σταματήσουμε τον πόνο της νοσταλγίας»
Εντυπωσιακή ήταν και η δήλωση του τούρκου Υπ.Εξ. καθώς ανέφερε πως ο ίδιος γνωρίζει καλά τη συμβολή των Ρωμιών στον πολιτισμό της Κωνσταντινούπολης.
Στο δείπνο αυτό, ήρθε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, και έστειλε μήνυμα του Αλέξη Τσίπρτα στον Νταβούτγλου, που τονίζει πως ο ίδιος θα ήθελε να συναντήσει όμως το βεβαρημένο και σύντομο πρόγραμμα του τούρκου υπουργού δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο και ευχήθηκε να συμβεί αυτό κάποια άλλη φορά.
Το δείπνο πάντως περιλάμβανε τσιπούρα, σκουmπρί,γεμιστό καλαμάρι,φάβα,τσίρο,γαρίδες και λακέρδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το "χουνέρι" του Αβραμόπουλου στον Νταβούτογλου!
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ