Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Nταβούτογλου: H Τουρκία αντιμετωπίζει ρίσκο με τη Συρία

29.08.2013 | 10:30
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου παραδέχθηκε πως η Τουρκία αντιμετωπίζει μεγάλο ρίσκο σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία μετά από ενδεχόμενο χτύπημα στη Δαμασκό και στο καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ.
« Η Τουρκία διαθέτει συνοριακή γραμμή 910 χιλιομέτρων με τη Συρία και γι’αυτό έχει ένα μεγάλο ρίσκο ασφάλειας. Ηδη έχουμε λάβει μέτρα και έχουμε αλλάξει τους κανόνες εμπλοκής μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους μας από την πλευρά της Συρίας πριν από έναν χρόνο. Η Τουρκία θα λάβει οποιοδήποτε μέτρο στα πλαίσια των στρατηγικών της συμφερόντων. Κανείς να μην έχει αμφιβολία πως οι Ένοπλες Δυνάμεις μας στα πλαίσια των εντολών που έχουν λάβει από το Κοινοβούλιο θα κάνουν ο’τι είναι απαράιτητο» τόνισε ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του αμέσως μετά το ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία.
Ο Νταβούτογλου τόνισε πως εύχεται η Τουρκία να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της. «Όμως αν χρειαστεί κανείς να μην έχει αμφιβολία για την αποφασιστικότητα και τη δύναμη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων» πρόσθεσε το τούρκος υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Ο μύθος του Ελεύθερου Στρατού της Συρίας - Ποιοι τον αποτελούν"Ακτινογραφία" της επίθεσης στη Συρία - Τι θέλουν να αποφύγουν οι ΗΠΑ - Καθηγητής γεωπολιτικής γράφει

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ