Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Deep Sea Metro 2: Αυτό ειναι το γεωτρύπανο που θα στείλει ο Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο - BINTEO

20.03.2018 | 15:49
Το σκάφος "Deepsea Metro-2" έφτασε στη Τουρκία στις αρχές του 2018 και απέπλευσε από τις νότιες ακτές της Νορβηγίας. Η κρίσιμη αυτή κίνηση ενισχύει το χέρι της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το γεωτρύπανο DeepSeaMetro 2 μπορεί να κάνει γεωτρήσεις σε θαλάσσιο βάθος 12 χιλιάδες πόδια και έχει βάθος διάτρησης 40 χιλιάδες πόδια. Μετά από την ολοκλήρωση των προετοιμασιών η πρώτη γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί στη Μεσόγειο στα χωρικά ύδατα της Κύπρου και της Τουρκίας αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων trt.

Η Τουρκία πραγματοποιεί με τα δικά της πλοία έρευνες πετρελαίου και αερίου στην περιοχή. Στις έρευνες πετρελαίου χρησιμοποιούνται επίσης ενοικιασμένα πλοία γεωτρύπανα και πλωτές εξέδρες. Το Deepsea Metro II είναι το πρώτο σκάφος για γεωτρήσεις της Τουρκίας.

Νωρίτερα ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε οτι το τουρκικό πλοίο ξεκινά την πόρεια του προς την ανατολική Μεσόγειο. Μεταξύ άλλων ο Ερντογάν δήλωσε οτι "Δεν μπορούμε να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση. Θέλω να ξέρετε ότι σχετικά με τους πόρους υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, θα δείξουμε την ίδια αποφασιστικότητα για την προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας και της ΤΔΒΚ".Με πληροφορίες απο trt

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ