Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΡΒΥΛΑ NEWS

Άδειεεεεεεες

11.10.2010 | 19:34
Η άδεια δεν είναι απολυτήριο,αλλά έστω κι ένα 24ωρο εκτός στρατοπέδου με φαγάκι της μαμάς,πλυμένα ρούχα και συνεχόμενο ύπνο είναι κάτι. Πότε αρχίζεις να παίρνεις άδειες; Η πρώτη 48ωρη είναι μετά την ορκομωσία σου.Το πρώτο μήνα στη μονάδα που θα τοποθετηθείς και που πιθανότατα δεν θα έχει και κόσμο ,ξέχασέ το. Μετά μπορείς να ελπίζεις. Πόσες άδειες δικαιούσε; Αρκετές.Δεν υπολογίζουμε τις εξόδους όπου πρέπει να επιστρέφεις στο στρατόπεδο σαν τη ...Σταχτοπούτα πριν από τα μεσάνυχτα. Εκτός βέβαια αν υπηρετείς σε μονάδα που βρίσκεται στο τόπο μόνιμης κατοικίας σου και άρα δικαιούσαι διανυκτέρευση.

ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Στους 12 μήνες θητείας δικαιούσε 18 ημέρες άδειας. Τις παίρνεις λίγες ,λίγες ή αν αντέχεις τις αφήνεις για να τις πάρεις όλες μαζί στο τέλος. Σιγά μην αντέχεις,εκτός αν υπηρετείς κοντά στο σπίτι σου.
Σε πολλές ακριτικές μονάδες νησιών υπάρχει ένα θέμα. Πρέπει να προγραμματίσετε από πολύ νωρίς πότε θα πάρετε άδεια ,για να έχετε κλείσει εισιτήρια,ειδικά αν πρόκειται να μετακινηθείτε αεροπορικώς.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Έχεις αφήσει κανά δυο μαθηματάκια χρωστούμενα στη σχολή σου; Σοφά έπραξες,δικαιούσε φοιτητική άδεια. Τρεις μέρες για κάθε δίμηνο θητεία προβλέπονται. Προσοχή:όταν επιστρέψετε στη μονάδα θα σας ζητήσουν βεβαιώσεις από τη σχολή σας ότι συμμετείχατε στις εξετάσεις. Που σημαίνει ότι μια βόλτα από τη σχολή πρέπει να τη κάνετε.
Αγροτικές Άδειες
Όσοι είστε αγρότες ή τέλος πάντων από αγροτική οικογένεια,εντάξει βγείτε αναφορά και ζητήστε τις τρεις ημέρες για κάθε δίμηνο που προβλέπονται. Εσείς που δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε την ελιά από το πεύκο,αφήστε το καλύτερα. Κινδυνεύετε αντί για άδεια να εισπράξετε μία πολύ ωραία ...φυλάκα.
Έτσι κι αλλιώς όσοι φεύγουν για αγροτικές δουλειές πρέπει να φέρουν βεβαίωση από το δήμο ή τη κοινότητα ότι είναι αγρότες και ότι κατά τη διάρκεια της άδειάς τους ασχολήθηκαν με αγροτικές εργασίες που πρέπει να αναφέρονται. Σκούρα τα πράγματα για τους Αθηναίους...
Προσωπικές Άδειες
Εννοείται ότι αν συντρέχει σοβαρός οικογενειακός λόγος δικαιούστε άδεια,αλλά δεν νομίζουμε ότι κανείς παρακαλάει να υπάρξει τέτοιος λόγος για να πάρει άδεια.

ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Πάνω απ΄όλα η υγεία. Αλλά αν προκύψει κάποιο προβληματάκι,δικαιούστε αναρρωτική. Στη 12μηνη θητεία προβλέπονται 18 ημέρες ανάρρωσης. Τώρα αν δεν αρρωστήσετε,μπορεί το ...βύσμα σας –αν έχετε βεβαίως- να σας ...προκαλέσει μία ωραιότατη οσφυαλγία η οποία θα επιβάλλει την ανάπαυσή σας εκτός στρατοπέδου. Περαστικά...

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Μέχρι και 10 ημέρες τιμητική μπορείτε να «χτυπήσετε». Όχι δεν χρειάζεται να σώσετε ναυαγούς ή να κάνετε κάτι άλλο τόσο επικίνδυνο. Μπορεί να βάλετε ένα χεράκι στο βάψιμο της μονάδας κι αν έχετε «μερακλή» διοικητή να φύγετε με τιμητική. Εννοείτε ότι οι τιμητικές δεν «γράφονται».
Αιμοδοτικές Τιμητικές Άδειες
Εσείς που βλέπατε σύριγγα και λιποθυμάγατε, ξαφνικά ανακαλύψατε τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και τρέχετε κάθε τόσο να δώσετε αίμα; Είδατε που σας έκανε άντρες ο στρατός; Μην το παρακάνετε. Τέσσερις μέρες άδεια αιμοδοσίας μπορείτε να πάρετε.
Τιμητικές Λόγω Παραμεθορίου
Επειδή έχετε πάρει με στραβό μάτι εκπληκτικές περιοχές αυτής της χώρας,μόνο και μόνο επειδή είναι μακρυά από την Αθήνα,έχει προβλεφθεί κάθε στρατιώτης που υπηρετεί σε παραμεθόρια μονάδα (Θράκη,Αν.Αιγαίο,Δωδεκάνησα) να παίρνει δυο μέρες άδεια το μήνα. Είναι υποχρεωτικό για τους διοικητές,αλλά επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι αν για παράδειγμα υπηρετείς καλοκαίρι σε νησί και προτιμήσεις να πάρεις άδεια για να ΄ρθεις στην Αθήνα,είσαι λίγο κορόϊδο.
Υπάρχουν και άλλα είδη αδειών όπως γονικές άδειες, προσωπικές άδειες, άδειες αθλητών, για συμμετοχή σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κλπ. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τον σχετικό νόμο.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ