Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Δεν σταματά ο αγώνας του PKK"

25.04.2013 | 00:29
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

  Ο οπλαρχηγός του PKK Nτουράν Καλκάν στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Vatan ανέφερε πως ο αγώνας των Κούρδων δεν σταματά. « Κάποιοι δηλώνουν πως το PKK συμφώνησε με το AKP(σ.σ. Κόμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης). Βέβαια δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Συνεχίζουμε τις κατηγορίες μας και συνεχίζουμε τον αγώνα μας και ούτε σταματάμε τον αγώνα. Εμείς απλά αλλάζουμε τον τρόπο του αγώνα. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε την ευκαιρία σε όλες τις δημοκρατικές πλευρές τις κοινωνίας να ενταχθεί στον αγώνα».
Ο Καλκάν αναφέρει και το τι θα συμβεί με του αντάρτες του PKK. “Kάποια στιγμή και οι επαγγελματίες οπλίτες παίρνουν σύνταξη. Μην ξεχνάτε πως το PKK εμφανίστηκε ως εγγυητής των δικαιωμάτων των Κούρδων καθώς αντιμετώπιζαν σοβαρό ζήτημα ασφάλειας. Αν αυτή η ασφάλεια δοθεί από άλλους τότε δεν θα υπάρχει η ανάγκη για τους αντάρτες. Στην πραγματικότητα όμως εμείς δεν ασχολούμαστε μόνο με όπλα κάνουμε και άλλες εργασίες».

Ο ένοπλος αγώνας των Κούρδων ξεκίνησε το 1984 και έχει μεγάλο ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο και ο τερματισμός του ένοπλου αγώνα όπως και η απόσυρση των δυνάμεων δεν σημαίνουν πως επιλύεται το Κουρδικό ζήτημα. Χρειάζονται πολλά βήματα και από την Τουρκία για να επουλωθούν οι πληγές του παρελθόντος και ο Καλκάν φαίνεται πως εξηγεί πως πρέπει να εκλείψει η βία από την Τουρκία , να δοθούν τα δικαιώματα των Κούρδων για να μην υπάρχει και η ανάγκη της παρουσίας των ανταρτών.
Η κυβέρνηση Ερντογάν έχει να κάνει πολλά, και αν δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της φαίνεται πως οι Κούρδοι αντάρτες ενδέχεται να επιστρέψουν και πάλι στα βουνά της νοτιοανατολικής Τουρκίας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eρντογάν: To PKK πρέπει να αποσυρθεί χωρίς όπλα"

Τoυρκία: To PKK θα καθυστερήσει την αποχώρηση 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ