Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την δημιουργία κουρδικού κράτους" λέει ο Ερντογάν

28.06.2015 | 09:25
Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ να σχηματισθεί ένα κουρδικό κράτος που να περιλαμβάνει τις νοτιοανατολικές περιοχές της και τμήματα της βόρειας Συρίας, φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένα σχόλιο που είναι πιθανό να εξοργίσει τους Κούρδους, καθώς η ειρηνευτική διαδικασία με την Άγκυρα έχει τελματώσει. 
Η Τουρκία βλέπει με μισό μάτι τις στρατιωτικές επιτυχίες των Κούρδων της Συρίας που πολεμούν εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη γειτονική χώρα, καθώς φοβάται ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία εκεί ενός αυτόνομου κουρδικού κράτους και να ενθαρρύνει περαιτέρω την κουρδική μειονότητα της Τουρκίας που αριθμεί 14 εκατομμύρια ανθρώπους.

"Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την εγκαθίδρυση ενός κράτους στον βορρά της Συρίας και τον νότο μας. Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας προς αυτή την κατεύθυνση όποιο κι αν είναι το κόστος", φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια δείπνου αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

"Θέλουν αν ολοκληρώσουν την επιχείρηση αλλαγής της δημογραφικής δομής της περιοχής. Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σ' αυτό", πρόσθεσε.

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει τους Κούρδους της Συρίας ότι εκδιώκουν τους Άραβες από τα χωριά και τις πόλεις που καταλαμβάνουν. Οι Κούρδοι αρνούνται κάθε κατηγορία για "εθνική αποκάθαρση".

Οι Κούρδοι μαχητές της Συρίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την πόλη Κομπάνι, κοντά στα τουρκικά σύνορα, και σκότωσαν περισσότερους από 60 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, έπειτα από δύο ημέρες μαχών κατά τις οποίες το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε περίπου 200 αμάχους. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ