Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δένδιας απαγορεύει τη στολή σε διαδηλώσεις αστυνομικών - "Μέτωπο" με ΥΕΘΑ

13.04.2013 | 10:59
Στολή στις διαδηλώσεις τέλος και για τους αστυνομικούς. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει εμμονή με το θέμα η οποία θα ήταν πιθανόν κατανοητή αν είχε κατορθώσει να λύσει τα προβλήματα στρατιωτικών και αστυνομικών. Αντιθέτως είναι αυτή που τα δημιούργησε απαιτώντας ταυτόχρονα απόλυτο σιωπητήριο απ΄ όποιον φοράει στολή. 

Σύμφωνα με άρθρο που υπογράφει ο Τάσος Μαυρόπουλος στην ιστοσελίδα enstoloi.gr:

Οι μαζικές ένστολες διαμαρτυρίες το καλοκαίρι του 2012 στην Αθήνα, οι ένστολες διαμαρτυρίες των ενώσεων περιφερειακά, οι συνεχείς καταγγελίες των συνδικαλιστών για την εξαθλίωσή τους και τις δραματικές ελλείψεις που είναι σε βάρος της ασφάλειας του πολίτη και της δικής τους ασφάλειας, θορύβησαν φαίνεται το υπουργείο δημόσιας τάξης. Αντί λοιπόν να διορθώσουν τα καταγγελλόμενα και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα αποφάσισαν να τρομοκρατήσουν το προσωπικό. Άσκησαν πειθαρχικούς ελέγχους σε συνδικαλιστές, δημοσιοποίησαν τη βούλησή τους να καταργήσουν την απλή αναλογική στην εκλογή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους και τώρα τους ανακοίνωσαν ότι αποδέχθηκαν τη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους που απαγορεύει να φοράνε στολή στις κινητοποιήσεις .  Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους αστυνομικούς και να τους φιμώσουν .


Δεν ξέρω όμως πόσο εύκολο είναι αυτό. Η πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου πρέπει να γνωρίζει ότι ο συνδικαλισμός στα σώματα ασφαλείας δεν παραχωρήθηκε αλλά κατακτήθηκε με αγώνες , αποτάξεις, αργίες και διαθεσιμότητες. Κατά καιρούς οι ηγεσίες επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση , χωρίς να καταφέρουν κάτι. Κανένα δικαστήριο και καμιά απόφαση δεν σε σταματά όταν διεκδικείς το δίκιο.

Η αποδοχή της γνωμοδότησης το μόνο που προκάλεσε στους αστυνομικούς ήταν το μειδίαμα και την πικρία για τις προτεραιότητες που βάζει η ηγεσία τους . Το υπουργείο δημόσιας τάξης ακολουθεί το δρόμο που χάραξε ο ΓΕΕΘΑ στην ποινικοποίηση της στολής. Στο υπουργείο εθνικής άμυνας έψαξαν να βρουν από το youtube ποιοι αξιωματικοί φορούσαν στολή στη διαμαρτυρία τους και τους κάλεσαν σε απολογία.

Στην επόμενη ένστολη διαμαρτυρία, ο υπουργός με την ηγεσία της αστυνομίας θα συμβουλευθούν το youtube για να δουν ποιοι φοράνε στολή. Για γέλια και για κλάματα.

Αν αφιέρωναν το μισό χρόνο για την αστυνομία, απ’ αυτόν που αφιερώνουν για να επινοήσουν απαγορεύσεις, η αστυνομία θα ήταν πολύ καλύτερη.

 

ΣΧΟΛΙΑ