Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Denizkurdu 2017: Βίντεο από την άσκηση ''Θαλασσόλυκος'' και η ''ανησυχία'' της Ελλάδας

24.05.2017 | 13:25
Βίντεο από την άσκηση Deniz kurdu 2017 που προβάλλουν τουρκικών ΜΜΕ στα οποία τονίζεται η  "ανησυχία" που προκάλεσε η άσκηση στην Ελλάδα. Στο ένα από τα παρακάτω βίντεο  τονίζεται συγκεκριμένα πως η άσκηση ανησύχησε την Ελλάδα και παραθέτει τμήμα της επιστολής του Έλληνα πρέσβη που έκανε έκκληση στις χώρες να μην συμμετέχουν στην άσκηση και μετά παραθέτει τις δυνάμεις που παίρνουν μέρος στην άσκηση σύμφωνα με τα tourkikanea.gr. Μέρος της άσκησης να σημειώσουμε ότι παρακολούθησε ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ. 

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης Θαλασσόλυκος στις 19 Μαΐου 2017 δημοσίευμα της εφημερίδας Miliyet που επικαλέστηκε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak ανέφερε ότι η Ελλάδα δημιουργεί προπαγάνδα όσο αφορά την τουρκική άσκηση που διεξάγεται στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο μετά από επιστολή του Έλληνα πρέσβη τη Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκου Λουκάκη.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει η άποψη ότι η Τουρκία με αφορμή την άσκηση Denizkurdu 2017 εδώ και αρκετές μέρες έχει δημιουργήσει στην περιοχή του Αιγαίου ένα περιβάλλον Anti - Access - Area Denial (A2/AD). Περισσότερα ΕΔΩ. 

Σημειώνεται ότι η άσκηση Denizkurdu 2017 που πραγματοποιείται στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Θάλασσα του Μάρμαρα και στην οποία δοκιμάζονται ταχέως διάφοροι τύποι ναυτικών επιχειρήσεων, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 26 Μαΐου 2017.
  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ