Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Denizkurdu 2017: Ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ στο Θαλασσόλυκο - ΦΩΤΟ

23.05.2017 | 16:30
Η Ημέρα Διακεκριμένων Παρατηρητών της Άσκησης Denizkurdu 2017 (Θαλασσόλυκος) πραγματοποιήθηκε στα τουρκικά και διεθνή χωρικά ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου με την παρουσία του Τούρκου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Χουλουσί Ακάρ.  Kατά τη διάρκεια ης ναυτικής άσκησης που ξεκίνησε στις 13 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν νυχτερινές βολές ενώ στην νυχτερινή φάση της άσκησης που διοικείται και διευθύνεται από τον Αρχηγό του στόλου ναύαρχο Βεϊσέλ Κοσέλε, εκτοξεύτηκαν τορπίλες κατά υποβρυχίου από την ναυαρχίδα, τη φρεγάτα TCG Kemal Reis (F-247). Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν βολές και καταστράφηκαν επιθαλάσσιοι στόχοι σύμφωνα με το trt.net.tr. 

Ο Αρχηγός του ΓΕΕΔ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ παρακολούθησε ένα μέρος της άσκησης στην Ανατολική Μεσόγειο από το κέντρο επιχειρήσεων και την γέφυρα της φρεγάτας Kemal Reis. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του haberler.com ο Τούρκος Στατηγός Χουλουσί Ακάρ έλαβε μέρος σε εννέα ασκήσεις τη Δευτέρα. Επίσης ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ μαζί με μαζί με το Διοικητή του Στρατού ξηράς, Στρατηγό Salih Zeki Colak (Σαλίχ Ζέκι Κολάκ) και το Διοικητή του Ναυτικού, Bulent Bostanoglu (Μπουλέντ Μποστανόγλου), παρακολούθησαν μια νυκτερινή άσκηση του πυροβολικού από τη φρεγάτα TCG Kemalreis στο πλαίσιο της άσκησης Denizkurdu 2017.

Σημειώνεται ότι στην  άσκηση Denizkurdu 2017 που πραγματοποιείται στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Θάλασσα του Μάρμαρα και στην οποία δοκιμάζονται ταχέως διάφοροι τύποι ναυτικών επιχειρήσεων, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 26 Μαΐου 2017.


Aξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης Θαλασσόλυκος στις 19 Μαΐου 2017 δημοσίευμα της εφημερίδας Miliyet που επικαλέστηκε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak ανέφερε ότι η Ελλάδα δημιουργεί προπαγάνδα όσο αφορά την τουρκική άσκηση που διεξάγεται στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο μετά από επιστολή του Έλληνα πρέσβη τη Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκου Λουκάκη.

Φωτογραφία από την άσκηση παρουσία του Τούρκου  Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Χουλουσί Ακάρ όπως δημοσιεύτηκε σε λογαριασμό του Virahaber.com στο twitter.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ