Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεσμεύτηκε η περιουσία του πρώην ΥΕΘΑ Γιάννου Παπαντωνίου στην Ελλάδα

23.05.2017 | 09:10
Εξετάζεται το ενδεχόμενο δωροδοκίες σε συμβάσεις εξοπλιστικών επί υπουργίας του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου. Αντίστροφα μέτρα ο χρόνος για τον πρώην υπουργό  καθώς βρίσκεται υπό τον κλοιό των ερευνών των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών διαφθοράς. Ήδη είναι γεγονός η δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Η δέσμευση αφορά στο σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά , στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Η δέσμευση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Η δέσμευση κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων σύμφωνα με πληροφορίες αφορά ακόμη το γιο και τη σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου.
Η ενέργεια αυτή των δικαστικών αρχών έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για «δωροδοκίες» σε συμβάσεις εξοπλιστικών επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου και της προκαταρκτικής εξέταση για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς ακίνητης περιουσίας από τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά από την αιφνιδιαστική έφοδο και τις κατασχέσεις ηλεκτρονικού και έντυπου αρχείου από το σπίτι και το γραφείο του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας επί Κυβέρνησης Κώστα Σημίτη.


Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η κυρία Τουλουπάκη την οδήγησαν στην εκτίμηση πως μπορούν να στηρίξουν αίτημα για τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας που ανήκει στον κ.Παπαντωνίου (όχι δηλαδή και σε μέλη της οικογένειάς του), γεγονός που έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ύπαρξη δυο τραπεζικών λογαριασμών και ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου που φέρονται να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου. Γ’ ιαυτό άλλωστε και υποβλήθηκε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τους Ελβετούς που εστάλη στις 22 Μαρτίου 2017.

Πηγή: newsit.gr 

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ