Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16.04.2013 | 09:19

Δηλώσεις Ελλήνων της Βοστόνης για τις εκρήξεις

Συγκλονισμένοι δηλώνουν οι Έλληνες που ζουν στη Βοστόνη

Συγκλονισμένοι δηλώνουν οι Έλληνες που ζουν στη Βοστόνη, μετά τις χθεσινοβραδινές εκρήξεις κοντά στη γραμμή του τερματισμού του ιστορικού Μαραθωνίου της Βοστόνης. Σε συνεχή επικοινωνία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις τοπικές αρχές στη Μασαχουσέτη, βρίσκονται η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον και το Γενικό Προξενείο στη Βοστόνη για να διερευνήσουν κατά πόσο μπορεί να υπάρχουν Έλληνες τραυματίες.

"Αμέσως μετά τις εκρήξεις, οι Έλληνες φοιτητές στη Βοστόνη αρχίσαμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας για να βεβαιωθούμε ότι όλοι είναι καλά" δήλωσε η δευτεροετής φοιτήτρια στο Boston College, Κατερίνα Κατσούρη.

"Δεν έχουμε καμία πληροφορία για Έλληνα τραυματία" ανέφερε η Ελληνίδα φοιτήτρια, που σπουδάζει πολιτικές επιστήμες, επισημαίνοντας ότι "στην αρχή, όταν ακούσαμε για δεκάδες τραυματίες, φοβηθήκαμε πολύ γιατί υπήρχε μεγάλο ενδεχόμενο να ήταν και συμφοιτητές μας που παρακολουθούσαν τον Μαραθώνιο".

Η κ. Κατσούρη ανέφερε, επίσης, ότι "ανάμεσα στον φοιτητόκοσμο της πόλης επικρατεί ανησυχία για την επόμενη μέρα και ενδέχεται αυτή η ανησυχία να κορυφώνεται όσο οι δράστες παραμένουν άγνωστοι, όπως και τα αίτια της τρομοκρατικής επίθεσης".

"Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με την τρομοκρατική επίθεση" δήλωσε ο μητροπολίτης Βοστόνης Μεθόδιος, ο οποίος πρόσθεσε ότι "οι προσευχές και οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων. Στεκόμαστε μαζί με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας".

Ο Στιβ Ζαρογιάννης, ένας από τους ομογενείς που παρακολούθησε τον χθεσινό Μαραθώνιο, είπε στο Αθηναικό Πρακτορείο ότι δεν βρισκόταν στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά άκουσε και τις δυο εκρήξεις. "Στην αρχή, δεν είχαμε καταλάβει τι είχε συμβεί, αλλά μετά είδαμε καπνό και κόσμο να τρέχει, να φωνάζει και στη συνέχεια να καταφθάνουν ασθενοφόρα", σημείωσε.

Ο κ. Ζαρογιάννης, που εργάζεται σε εταιρεία πληροφορικής, παρακολουθεί ανελλιπώς τον Μαραθώνιο για 26 χρόνια και όπως τόνισε "όποιοι και να είναι οι τρομοκράτες, δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο. Σκότωσαν ένα πολύχρονο αθλητικό θεσμό που ήταν ταυτισμένος με την ιστορία της πόλης μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ στις ΗΠΑ από το μπαράζ των εκρήξεων - 3 νεκροί 144 τραυματίες - Live μετάδοση από CBS

Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος από Βοστώνη :"Γλίτωσα στο τσακ"! Τρεις οι εκρήξεις
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ