Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δηλώσεις ΥΕΘΑ στη Σύνοδο ΕΕ

20.11.2012 | 13:19
Θέματα που αφορούν στην ισχυροποίηση της αμυντικής πολιτικής της ΕΕ, εξετάσθηκαν -μεταξύ άλλων- στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βαρόνης Κατρίν Άστον.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, η ελληνική πλευρά επισήμανε την ανάγκη της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για τη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου θεσμικού βραχίονα για την άσκηση αμυντικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, καθώς και μιας ενιαίας πολιτικής στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας στην ενωμένη Ευρώπη, «ώστε να μην παρατηρείται αυτός ο κατακερματισμός στα οπλικά συστήματα, που παράγονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Εξάλλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι «κάναμε ουσιαστική παρέμβαση, για να προχωρήσουν οι επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κέρας της Αφρικής -Σομαλία και γειτονικές χώρες- για την πάταξη του φαινομένου της πειρατείας και την προστασία της ελληνικών συμφερόντων διεθνούς εμπορικής ναυτιλίας». Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι της ΕΕ στην περιοχή.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ